avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotararea de declinare a competentei mai poate fi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotararea de declinare a competentei mai poate fi atacata?

Va rog sa ma lamuriti referitor la compeneta teritoriala. Am depus reclamatie privind deciazia de pensie de urmas la Tribunalul Bucuresti, respectiv la adresa de domiciliu al paratului casa pensiilor Ilfov in conformitate cu prevederile legii contenciosului adminiastrativ Legea 554 din 2004. Parata invoca necompetenta teritoriala in baza codului de procedura civila iar tibunalul accepta exceptia, reclamanta nu s-a prezentat la termenul de judecata. Tribunalul a acceptat exceptia de necompetenta teritoriala, fara cale de atac. Aceasta sentinta mai poate fii atacata avand in vedere eroare tibunalului:. Conform Legii 554/2004, daca reclamantul a optat pentru instanţa de la domiciliul pârâtului, nu se poate invoca excepţia necompetenţei teritoriale.
Alta intrebare: daca sotia supravietuitoare face cerere pentru pensia de urmas in anul 2013 de pe urma sotului decedat i anul1989, existatnd o pensie de urmas de care a beneficia fiica sa pana in anul 1993 cat timp a fost studenta, calcularea pensiei de urmas se face dupa legea nr. 3 din 1997 sau dupa legea 263 din 2010?
va miltumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:10, 19 Septembrie 2016
mitrachecarla a scris:
Tribunalul a acceptat exceptia de necompetenta teritoriala, fara cale de atac. Aceasta sentinta mai poate fii atacata avand in vedere eroare tibunalului:. Conform Legii 554/2004, daca reclamantul a optat pentru instanţa de la domiciliul pârâtului, nu se poate invoca excepţia necompetenţei teritoriale.

Hotărârea de declinare a competenței nu mai poate fi atacată, iar tribunalul nu s-a aflat în eroare. În materia asigurărilor sociale se aplică dispozițiile Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, nu cele ale Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ. Competentă să soluționeze cauza este tribunalul în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul ori sediul reclamantul.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de necompetenta teritoriala HeniuV HeniuV In contencios administrativ, cazul de fata este, pe fond, de competenta Curtilor de Apel. Mai multi reclamanti din diverse localitati ale tarii au ... (vezi toată discuția)
Solicitare info balanluci balanluci Daca sunt din Timisoara si deschid proces impotriva celor de la ITM Teleorman unde se judeca cauza,la Timisoara sau la Teleorman. Multumesc (vezi toată discuția)
Ce instanta e competenta?? nicoleta_85 nicoleta_85 inca de la inceput imi cer scuze daca nu postez subiectul la categoria corespunzatoare.. Vreau sa solicit instantei de judecata sa oblige o institutie a ... (vezi toată discuția)