avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs impotriva unei sentinte irevocabile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs impotriva unei sentinte irevocabile

la un proces civil.amenda rutiera am primit prima sentinta cu specificatia irevocabila si vreau sa fac recurs cum procedez. S a schimbat legea de anul acesta 2011?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 21:35, 13 Iulie 2011
hotararile date in prima instanta in acest domeniu sunt irevocabile, nu mai pot fi atacate cu recurs.
Oug 195/2002 a fost modificata si completata prin legea 202/2010, calea recursului fiind inlaturata.
La articolul 118, dupa alineatul (3) s-a introdus un nou alineat,
" Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila".
Dar in afara tarii? La CEDO sau curtea europeana de justitie?
La CEJ (mai precis CJUE-si mai concret CEJ-PI) numai daca va afecteaza dpdv al dreptului comunitar. La CEDO daca considerati ca statul roman a incalcat Conventia Drepturilor Omului - eventual. Dar merita cheltuiala?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
Alex Chiciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuia predat permisul? ADRIANAX ADRIANAX Revin la rugamintea mea: -ma aflu in urmatoarea situatie: Am depus la politia Slatina permisul de conducere si certificatul de grefa in data de 24.febr.2011 ... (vezi toată discuția)
Doresc sa contest hotararea irevocabila a instantei, care apreciez ca nu este una justa insense insense buna ziua, am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva... am avut un proces de contestare a unui proces verbal eliberat de politia rutiera buzau la ... (vezi toată discuția)
Poate fi un judecator tras la raspundere in urmatoarea situatie nimar nimar Buna ziua, Conform prev. art.X pct.2 Legea 202/2010(Legea micii reforme) : [i]— Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe ... (vezi toată discuția)