avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Poate fi un judecator tras la raspundere in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Poate fi un judecator tras la raspundere in urmatoarea situatie

Buna ziua,

Conform prev. art.X pct.2 Legea 202/2010(Legea micii reforme) :
— Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
La articolul 118, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (3^1), cu urmatorul cuprins:
"(3^1) Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila."


Cu toate astea tot mai multe instante ale judecatoriilor din toata tara pronunta Sentinte cu drept de recurs in asemenea spete, incalcand astfel LEGEA.

Spuneti-mi, va rog, se poate indrepta una din partile aflate intr-o astfel de situatie impotriva judecatorului care a pronuntat o Sentinta cu Recurs intr-o Plangere Contraventionala prin :
- depunerea unei plangeri penale pentru incalcarea legii de catre judecatorul care a pronuntat o astfel de Sentinta?
- plangere la CSM impotriva acestuia(si ce ar putea solicita CSM-ului) ?
- actiune in instanta pentru solicitarea de eventuale daune ?
- orice alta actiune la care dvs. va puteti gandi .
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:21, 3 Ianuarie 2012
mentionarea in sentinta a unei cai de atac neprevazute de lege nu afecteaza drepturile procesuale ale partilor. adica, singurele cai de atact sunt cele prevazute de lege si nu se sentintele judecatoresti iar legea este prezumata a fi cunoscuta de toata lumea.
in consecinta, nu exista nici un prejudiciu adus justitiabililor. in plus, majoritatea sunt erori materiale de redactare a deciziilor- multi au un model si salvat de fiecare data cu "save us" si de aici apar aceste erori. in nici un caz nu exista caz de raspundere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentințele supuse apelului george_puchiu george_puchiu nelămurire mea constă în interpretarea art 361 alin. (1) lit a) Cod procedură penală, articol reglementat prin legea 202/2010 și care statuează că ... (vezi toată discuția)
Am o sentinta mai poate fi atacata ? octaradu1 octaradu1 Am decizia Respinge plângerea contravenţională ca neîntemeiată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică la data de 13.06.2012 o mai pot ataca ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala definitiva la instanta de fond fara drept de recurs caramele caramele Este legal..ca posibil vad ca este!!!..ca o instanta de fond(respectiv judecatorie) sa pronunte o sentinta penala definitiva, fara dreptul unei cai de atac, ... (vezi toată discuția)