Va rog sa imi spuneti daca exista vre-un regulament care obliga firmele sa prezinte documente justificative bancii pentru a depune valuta in cont.
Mentionez ca firma activeaza in domeniul turistic si are voie sa incaseze valuta de la clienti, doar ca banca imi solicita toate facturile ca sa justific provenienta. Suma e mai mica de 12.500 euro.
In momentul in care mergeti la banca sa platiti o factura in valuta, se completeaza ordinul de plata in valuta si se ataseaza factura in original ;) acestui ordin de plata, de recomandat ar fi sa aveti patrata o copie a acestei facturi. Deci, trebuie sa demonstrati de unde provine suma respectiva de pe ordinul de plata, acest lucru fiind atat in avantajul clientului cat si al furnizorului de servicii. In cazul in care nu exista factura ..:stunned:
Probabil nu am fost inteles corect:
Eu vreau sa depun valuta din casieria societatii in contul din banca. Nu vreau sa platesc furnizori.
La ghiseul bancii imi zice ca trebuie sa le aduc documente justificative de unde am aceasta valuta. Stiu ca am nevoie de documente justificative in momentul in care vreau sa operez banii din cont (retragere, transfer etc.), dar am nici un motiv sa vin la banca cu dosarul de facturi emise de mine catre clienti. Aceasta situatie stupida o intalnesc doar la o singura banca unde avem conturile in valuta, pe altele le intereseaza doar domeniul de activitate ca sa stie ca am voie sa incasez valuta, de la cine am incasat-o nu ii intereseaza. Vorbesc de sume pana in plafonul de 12.500 euro, pentru cele care depasesc aceasta suma se face o declaratie catre banca si catre OSBCT