avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea obligatorie a locuintei
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea obligatorie a locuintei

Apartamentul meu este ipotecat in favoarea unei banci.Am deja o polita de asigurare pe care o platesc anual,mai este necesara o alta polita de asigurare pentru acest apartament ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:36, 14 Iulie 2011
Nu, legea asigurarilor obligatorii a fost amendata in decembrie 2010 si prin urmare cei care au asigurare facultativa nu sunt obligati sa incheie si o asigurare obligatorie.
Este suficienta polita pe care o detineti, conditia fiind sa cuprinda cele 3 riscuri : cutremur, alunecari teren, inundatii de la apa pluviala.
Politele cesionate in favoarea bancilor cuprind toate riscurile si nu mai trebuie facuta alta polita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta marbostgms marbostgms [b]Am facut un imprumut la banca si am girat cu casa. Banca, printr-o firma de asigurari mi-a facut asigurare pe casa. In asigurare sunt cuprinse si cutrenurul ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului etajul 4 ploua clau01 clau01 pot beneficia de asigurarea obligatorie de 20 e daca stau la etajul 4 , nu am acoperis sarpanta si a inceput sa imi ploua in casa .Am gasit asta Asigurarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea complexa a locuintei si asigurarea obligatorie (pad) nicoletaneacsu nicoletaneacsu o persoana fizica a accesat in 2008 un imprumut bancar pentru nevoi personale cu ipoteca pe locuinta personala, pentru care s-a incheiat asigurarea complexa a ... (vezi toată discuția)