avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu neplata intertinerii provocata de o cumnata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu neplata intertinerii provocata de o cumnata

Buna ziua,
Am urmatoarea problema legata de neplata intertinerii la apartamentul mamei, problema provocata de o cumnata care refuza sa plateasca intretinerea.
Situatia ar fi urmatoarea cumnata impreuna cu 4 copii ai sai sta de un an in apartamentul mamei, primita prin acord verbal, fratele (sotul cumnatei cu pricina) e plecat in Italia la munca, a avut o perioada cand pierduse serviciul si de atunci s-au acumulat datorii la intretinere, mai apoi a gasit servici chiar bine plati dar nu a ajuns la un acord cu sotia sa-si plateasca intretinerea inclusiv restanta la intretinere, practic ea are posibilitatea dar nu vrea plateasca. Suma la intetinerea a ajuns la 1500 RON si administratia a dat in judecata apartamentul pentru neplata. La apartament proprietari suntem noi, mama 50% din apartament, eu 16.67%, fratele 16.67% si un alt frate 16.67%. Intrebarea mea ar fi ce demersuri pot face sa o oblig pe cumnata prin lege sa-si plateasca intetinerea iar daca nu paraseasca locuinta?
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 23:30, 17 Iulie 2011
acordul verbal = zero, vorbe'n vant

deci ati facut succesiune? daca da, atunci in instanta, se va stabili sa platiti datoriile procent asa cum ati spus dvs oricum se vor plati, cu tot cu penalitati...!!!

cum o dati afara? simplu schimbati yala la usa!
Daca nu ati incheiat contract cu cumnata,nu prea aveti cum sa o obligati la plata Verba volant,scripta manent..Puteti proceda simplu evacuand-o asa cum v-a sugerat valitinu si asta pana nu se acumuleaza restane in plus.Cat priveste recuperarea sumei restante e mai bine sa achitati si sa va reglati problema ulterior intre voi mostenitorii, nu de alta dar demersul in justitie s-ar putea sa coste mai mult decat restanta.
Inteleg ca nu pot sa o oblig sa plateasca pt. ca a fost acord verbal, dar intreb ca sa fac evacuarea, pe ce lege ma pot baza in cazul asta si care sunt demersurile? precizez ca e inca sotia fratelui si a fost luata in spatiu, mai exact i s-a facut buletin pe adresa apartamentului, doar cu semnatura lui noi nu am semnat nimic pt. asta sa i se faca buletin.
consultati de urgenta un mediator!
el va va ajuta rapid si cu bani putini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere tolomeidaniel tolomeidaniel Buna seara, sotia mea lucreaza intr-o societate privata de peste 20 de ani astazi a chemato patronul si i-a comunicat verbal ca nu mai are nevoie de serviciile ... (vezi toată discuția)
Cine plateste intretinerea dupa vanzare-cumparare laura87 laura87 Buna ziua, Am cumparat un apartament, contractul este facut in data de 19 decembrie2013. In contract nu am putut sa trecem o perioada de pasuire pana la ... (vezi toată discuția)
Constructie Ionut 81 Ionut 81 buna ziua am o problema am constuit o incapere cu etaj din beceauri in curtea propietati a lui mama mea ,mentionez ca am o firma si sediu tot la propietatea a ... (vezi toată discuția)