avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna

Buna ziua! As dori sa stiu ce ar trebui sa fac, sa obtin banii pentru concediul de odihna pentru anul 2010. Am lucrat 9 luni la o firma, pana in februarie 2011. La firma respectiva plata salariului se facea ,din cand in cand, cate 2, 3 milioane. Mi-am depus demisia deoarece am gasit alt loc de munca, numai ca mi-au dat dupa vreo 2 luni salariul,doar ceea ce au declarat (luam 8 mil si declarau minimul pe economie) iar in ceea ce priveste banii pe concediu pentru perioada lucrata, au zis ca nu sunt bani. Eu tot sun la secretariat, dar nimic..Stiu ca secretara e bine instruita sa nu primeasca scrisori cu confirmare de primire, iar in ce priveste ITM-ul, la ultimul control pe care l-au facut la firma respectiva, au sunat inainte pentru a anunta vizita..
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 14 Iulie 2011
Solutia este : depunerea unei sesizari la Inspectia Muncii sau la ITM si/sau promovarea unei actiuni in instanta pentru neplata salariului. Actiunea se depune in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariul la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Salariul mi l-au dat, dupa mult timp, dar mi l-au dat. Mai am de luat banii pentru concediul de odihna neefectuat. Procedura este aceeasi, da? Multumesc din nou!
Aura-Lucretia a scris:

Salariul mi l-au dat, dupa mult timp, dar mi l-au dat. Mai am de luat banii pentru concediul de odihna neefectuat. Procedura este aceeasi, da? Multumesc din nou!



Da, procedura este aceeasi si in cazul in care nu v-au platit CO neefectuat la incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna neefectuat si neachitat popescu leontina popescu leontina va rog sa-mispuneti si mie, ce sa fac in urmatorul caz: SC a incetat contractul de munca cu angajatii angajatii au condediu de odihna neefectuat si ... (vezi toată discuția)
Demisie, plata zile concediu mctzoana mctzoana Daca am lucrat 5 luni la o firma, apoi mi-am depus demisia, firma este obligata sa-mi plateasca zilele de concediu aferente perioadei lucrate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cum poate demonstra angajatul ca nu a efectuat concediu de odihna? ina_enache ina_enache Buna ziua Am o intrebare legata de un alt conflict cu angajatorul meu. Am incetat activitatea de 2 ani la aceasta firma acum 2 luni. In acesti 2 ani nu am ... (vezi toată discuția)