avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme de postarea utilitatilor la bloc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme de postarea utilitatilor la bloc.

Constituite vreun impediment faptul ca anumite utilitati(apa,gaze) trec prin dreptul unor locatari dintr-un bloc care initial au acceptat situatie dar acum invoca mutarea lor pentru efectuarea unor lucrari de amenajare termica (anvelopare)care de fapt acestea sunt postate pe perete in exterior invocand faptul ca trece pe porprietatea loe?

Multuimesc , pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:27, 14 Iulie 2011
Daca va referiti la faptul ca tevile sunt montate pe peretii exteriori, atunci trebuie sa stiti ca peretii exteriori fac parte din partea/suprafata comuna a asociatiei si nu cred ca la montarea acestor tevi s-a cerut acordul proprietarilor asa-zis afectati.
Insa daca se face anveloparea acestor pereti, este de la sine inteles ca aceste tevi trebuie sa ramana la exteriorul izolatiei termice din motive pe care nu mai este nevoie sa le expun aici, dar daca se cade de acord cu furnizorii, tevile pot fi amplasate si altfel, pe alte trasee in asa fel incat in caz de interventii sa nu se deterioreze izolatia abia facuta si relativ putin rezistenta la socuri mecanice sau termice (polizare, sudura, etc.).
situatia prezentata mi se pare putin confuza ... din cite se intelege din textul initial, niste proprietari vor sa-si faca anveloparea blocului ... nu asociatia doreste sa faca reabilitarea, ci numai acei proprietari ??? se mai spune ca tevile respective trec prin dreptul lor, asta inseamna ca nu trec prin apartamentele lor ci trec pe peretii exteriori prin dreptul apartamentelor lor .... asta inseamna ca este vorba despre partea comuna a asociatiei, exteriorul peretilor apartinind asociatiei.

@adamgrecu
nu este treaba furnizorilor sa mute acele tevi de acolo. ele au fost amplasate acolo cu acordul partilor implicate la solicitarea unui/unor proprietar/i din acel bloc, sau chiar a asociatiei respective, si pentru acele lucrari exista niste dosare intocmite si avizate de autoritatile competente pentru acele trasee. reamplasarea lor pe alte trasee trebuie facuta dupa reproiectarea instalatiilor respective si trebuie facuta cu firme autorizate (cel putin cele de gaze) ceea ce implica anumite costuri care trebuie acoperite de solicitantii respectivei cereri.
daca teava de apa ar putea fi inglobata in izolatia exterioara ce urmeaza a fi montata, este interzis cu desavirsire acest lucru pentru teava de gaze
de unde ati inteles dvs ca izolatia a fost recent facuta, numai dvs stiti. ;))
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters62736, utilizator
Daca exista acele tevi care impiedica realizarea unei bune termoizolari a unui apartament, ele trebuiesc modificate/mutate a.i. sa se poata face o lucrare buna.
Nimanui nu iar conveni sa nu se bucure de o termoizolare corespunzatoare iar vecinii lui da.:(

Tine de respect fata de aproapele tau aceasta situatie.
@carol-lorac,
Faci o extindere a discutiei, dincolo de topic-ul pus in discutie.
Uite, la mine blocul a fost dat in functiune in 1974 si cei care au construit blocul nu a intrebat proprietarii pe unde sa introduca teava de gaz in bloc, la cati centimetri distanta de peretele interior/exterior sa fie amplasata... dechi chestii de proiectare/executie, clar.
Ei, cand a fost sa izolam peretii exteriori cu polistiren de 10 cm, sigur ca teava de gaz amplasata pe peretele exterior, prinsa in niste bride speciale la 1-2 cm de perete, ar fi fost astupata de izolatie - dar asa cum ai spus, desi nimeni de la noi si nici de la constructor nu este inginer de instalatii, am stiut ca nu trebuie sa facem acest lucru, avand la dispozitie doar doua solutii:
- sa se execute izolatia in asa fel incat coducta de gaz sa ramana libera, sa se poata face verificari de etansietate, etc.;
- sa deplasam conducta cu cca. 15 cm de la perete prin schimbarea bridelor obisnuite cu altele corespunzatoare ca lungime;
Sigur, s-a optat pentru prima varianta, mai comoda, dar asa cum afirma @johnpescar, cu afectarea termoizolarii apartamentelor pe unde avea traseul conducta respectiva.
Chestii aiuristice de reproiectarea instalatiilor sunt vazute doar de unii care au pe mana niste instrumente de constarngere si li se pare ca sunt niste dumnezei locali, dar ma rog, dumneata cunosti mai bine lucrurile acestea.
Faza cu efectuarea izolatiei, am anticipat-o frate, nu ca am stiut ca a fost facuta, ce naiba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor gaze montat pe peretele exterior al apartamentului Laur_ant Laur_ant Buna ziua, Am o nelamurire despre montarea contoarelor de gaze pe peretele exterior al unui apartament proprietate personala. Apartamentul pe care sunt ... (vezi toată discuția)
Teava gaze Mariana238 Mariana238 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema majora si va rog sa ma ajutati cu un raspuns/sfat. Am cumparat un apartament in Bucuresti in 1986 care avea deja ... (vezi toată discuția)
Coloana gaz interiorul blocului-este legal? Deea2290 Deea2290 Bună seara, s-a demarat o lucrare pentru instalarea unei țevi de gaz (pentru centrale probabil) prin interiorul scării de bloc. De la parter la ultimul ... (vezi toată discuția)