avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati asociatie proprietari

Luna trecuta cand am fost la asociatie sa platesc intretinerea administratorul imi cere cu 30 lei mai mult decat era trecut pe lista lunara de cheltuieli.In loc de 200 lei cat era afisat imi cere 230 lei cica penalizari pe cateva luni in care nu am platit regia.Am refuzat sa platesc si penalizarile de care nu am stiut fiindca nu le-a afisat pe liste niciodata.Am platit toata suma afisata in ultima lista Luna asta cand ma uit pe lista curenta ce sa vad? Suma de 30 lei ce mi-a pretins-o in plus la plata era trecuta la rubrica " restante".Nu inteleg de ce nu face o rubrica de"penalizari in lista de cheltuieli lunara De ce o tot da de gard.La ceilalti locatari din scara mea nu le-a trecut penalizarile la rubrica restante,doar la mine apar asa deoarece am refuzat sa le platesc fiindca nu erau trecute scriptic nicaieri.Ceilalti accepta probabil sa plateasca penalizari ce nu se regasesc in listele lunare afisate.Eu ce sa fac acum?Pana acum nu am contestat penalizarile ca nu apareau in liste.Acum cand apar dar sub alta denumire ce ar trebui sa fac?Multumesc pt eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 19:08, 28 Iulie 2011
Sa nu le platiti si cand vi le va pretinde la plata sa-i spuneti ca nu platiti decat ceea ce este scris pe liste.
Cei 30 de lei nu au fost scrisi, asa ca nu-i platiti....si va trebui sa va dovedeasca si cum a socotit penalizarile.
Reveniti cand aveti un raspuns de la el, cu cotele neachitate de dv., cand erau scadente si cand le-ati achitat.
asa am si facut luna trecuta cand mi le-a pretins la plata am refuzat sa le achit..Pe lista era de plata 200 lei pe care i-am achitat integral. Luna aceasta suma pe care mi-a pretins-o in plus adica 30 lei apare pe lista de cheltuieli ca fiind restanta. la plata. Rubrica de penalizari lipseste din lista afisata desi sunt destui care au restante chiar si de peste 5000 lei.si care la fel ca mine nu stiu ca li se aplica penalitati cand vor achita la caserie restantele
Pe listele de intretinere trebuie sa existe aceasta rubrica de Penalizari care trebuie sa fie si populata cu date acolo unde este cazul pentru ca aceste sume sa poata fi pretinse cuiva sa le plateasca.

Listele de intretinere sunt facturi "colective" de plata a intretinerii...si ca orice factura trebuie sa cuprinda orice banut care se pretinde a fi platit.
in cazul meu ce ar trebui sa fac? contestatie pt suma trecuta la restante desi conform listelor lunare nu am restante? penalizarile neafisate si pretinse mi le-a trecut luna aceasta in lista ca fiind sume "restante" nicidecum penalizari.
In cazul in care in nicio luna nu apar cu penalizari poate acum sa mi le treaca toate gramada ca fiind sume restante_? Multumesc
Sa nu le platiti pana nu sunt puse pe liste ca fiind penalizari si dupa ce va arata cum le-a calculat.

Alte discuții în legătură

Penalizari asociatie proprietari ContSters191229 ContSters191229 Buna seara!.As vrea sa ma lamuriti si pe mine daca e corect sa platesc penalizari care nu apar pe lista de cheltuieli lunare.Administratorul zice ca da, eu nu ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate lamuri referitor la penalitati? danabi danabi Buna seara, In ultimii 3 ani am ajuns la o restanta de 3000 lei la intretinere .Lunar sau la 2-3 luni plateam cat puteam (50-200 lei, 500 lei ).La rubrica ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)