avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj +perfectare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj +perfectare

Buna ,în urma decesului parintilor noi patru frati am vandut printrun inscris sub semnatura privata bunurile ,o casa si terenul aferent este necesar capat de cerere de iesire din indiviziune ,partaj sau solicit in instanta doar perfectarea ?sau cumparatorul poate solicita printra actiune oblica iesirea din ind.si perfectarea?
Cel mai recent răspuns: page , utilizator 21:49, 13 Iulie 2011
.... " printr-un" e corect !!!!!!


Imobilele se pot instraina doar prin act autentic !!!
Daca la notar semneaza toti succesorii , nu e necesara actiunea de iesire din indiviziune!!!!!
rolandmindrila a scris:

Imobilele se pot instraina doar prin act autentic !!!
Daca la notar semneaza toti succesorii, nu e necesara actiunea de iesire din indiviziune!!!!!

Perfect adevarat, mergeti cu totii la notarul public si incheiati contract de vanzare cumparare, cu conditia sa se fi dezbatut in prealabil succesunea si sa detineti certificat de mostenitor dupa ambii parinti, iar imobilul sa fie intabulat.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Cumparatorul asa cum mai le a zis inainte ceilalti consultanti nu poate fac nimic fara dv si ceilalti frati, si in fata notarul. Daca vreun dintre frati se razgandesc si daca inscrisul nu este un "antecontract" nimic se poate fac, doar anularea contract de vc. Poate ce un judecator interpreta contractul ca un antecontract dar este un riscul mare. Daca cumparatorul are opozitia dv sau altul dintre mostenitori, poate cere la instanta implinirea contractului cu solicitarea prealabila de iesirea de indivisiunea si partaj, dar dureaza cam mult instantele, si la urma este o sansa mare sa inteleaga ca actul este lovit de o nulitatea absoluta.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Mulţumesc tuturor pentru raspuns si va doresc sanatate ,insa revin cu detalii si cu o opinie si va rog sa ma corectaţi:in urma decesului tatalui meu s-a dezbatut mostenirea iar toate bunurile i-au revenit mamei prin renunţarea noastra ,ulterior un frate a vandut printr-un antecontract toate bunurile iar cumparatorul doreste ca printr-o actiune oblica sa solicite iesirea din indiviziune si perfectarea antecontractului .Noi ceilalti frati suntem de acord cu incheierea unei tranzactii pe partaj in sensul ca in lotul fratelui nostru vanzatorul promitent sa intre toate bunurile iar noi sa primim sulta ,astfel consider ca instanta ar putea in aceste conditii sa dispuna iesirea din indiviziune şi să perfecteze antecontractul .V asolicit respectuos opinia dumneavoastra #-o#-o#-o:((multumesc pentru seriozitatea d-stra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)
Fara succesiune verii mei au dreptul la mostenire? colceriumari-bv colceriumari-bv Buna ziua! In 1968 mama mea a mostenit in baza unui testament autentificat de notar, o cota de 7 parti dintr-un intreg de 12 , fratii ei in numar de 5 au ... (vezi toată discuția)