avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

In comuna despre care vorbesc nu s-au dat titluri de proprietate teren arabil pe vechiul amplasament ci pe asociatii . Drept urmare am primit un titlu de proprietate pe o suprafata de teren in anul 1995 si care am intabulat-o prin notariat.As dori sa stiu daca acest titlu de proprietate mai poate fi atacat.In ce situatie si de cine?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:04, 13 Iulie 2011
Daca e asa cum spuneti , nu prea se poate.
Dar ar putea sa apara discutii asupra amplasamentului daca au fost in mod eronat si terti improprietariti pe acelasi amplasament , in speta cei care au detinut teren inainte de formarea asociatiilor!
Daca titlul de proprietate este emis pe numele persoanei indreptatite, iar amplasamentul stabilit pe verso este real si se regaseste in planurile parcelare si in teren (si banuiesc ca asa este, altfel nu ati fi putut face intabularea), actul este perfect valabil. Conform legii 18/1991, vechile amplasamente s-au retrocedat obligatoriu doar in zona colinara, la campie dreptul de proprietate fiind reconstituit pe sole stabilite de comisia locala de fond funciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titluri proprietate sorin85 sorin85 buna seara, as vrea sa stiu daca un teren are patru proprietari cu parti egale,si titlurile de proprietate nu s-au emis in ordinea folosirii terenului ... (vezi toată discuția)
Localizare teren !! ContSters210520 ContSters210520 Buna ziua ! Detinem un act de vanzare cumparare teren [b]in mereaua [/b]satului, din 1925. La colectivizare terenul a fost luat de GAC fara ca titularul sa se ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare 2009radu 2009radu De la bun inceput precizez ca imi cer scuze daca am postat aceasta speta acolo unde nu-si are locul. Rog sa ma ajutati intr-o problema ivita de curand. Soaca ... (vezi toată discuția)