avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... titluri proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

titluri proprietate

buna seara,
as vrea sa stiu daca un teren are patru proprietari cu parti egale,si titlurile de proprietate nu s-au emis in ordinea folosirii terenului ,ce primeaza,actele sau modul de folosire din batrani al terenului?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:47, 4 Martie 2012
Daca un teren are patru proprietari si un singur titlu de proprietate, inseamna ca respectivii sunt in indiviziune. Pentru a-si delimita fizic parcelele care revin fiecaruia dintre ei trebuie sa faca iesirea din indiviziune la notar (daca se inteleg intre ei) sau in instanta, nu se emit titluri separate pentru fiecare din ei. Cu ocazia impartirii terenului, se pot stabili loturile conform folosintei anterioare.
s-au emis titluri separate pentru fiecare proprietar,s-au intabulat fiecare pe schita cadastrala dar acestea nu corespund modului in care a fost utilizat terenul.
intrebarea este daca cel care nu este in amplasamentul vechi poate ataca asta in instanta si ce sanse are?
Daca e zona de campie, as zice ca sansele sunt mici, din doua motive: in primul rand, la campie, legea 18/1991 spune ca reconstituirea dreptului de proprietate nu se face neaparat pe vechiul amplasament, ci pe sole stabilite de comisie; apoi, daca au trecut mai mult de 3 ani de la data emiterii titlurilor, nu mai poate fi invocata nulitatea relativa a acestora. Totusi, daca se invoiesc, proprietarii respectivi pot face schimb de teren intre dansii, astfel incat fiecare sa detina parcela dorita (contractul de schimb se intocmeste la notar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate elenascurt elenascurt In comuna despre care vorbesc nu s-au dat titluri de proprietate teren arabil pe vechiul amplasament ci pe asociatii . Drept urmare am primit un titlu de ... (vezi toată discuția)
Mostenire terenuri - modificare titlu de proprietete? adina_miu adina_miu Buna ziua, am mostenit cota de 1/2 din niste terenuri de la bunica mea. Cealalta cota de 1/2 l-a mostenit matusa mea. Am trecut terenurile pe rol si sunt in ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare 2009radu 2009radu De la bun inceput precizez ca imi cer scuze daca am postat aceasta speta acolo unde nu-si are locul. Rog sa ma ajutati intr-o problema ivita de curand. Soaca ... (vezi toată discuția)