avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... APEL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

APEL

Buna ziua. Am facut apel la hotararea de divort pronuntata in data de 19.02.2011. Pe 13.04.2011 am inaintat apelul. Pe 21.04.2011 am facut cerere de renuntare la apel. Cererea de renuntare exista la dosarul respectiv nu mi s-a dat numar de inregistrare. Sotul meu a fost la avocata lui care a consultat dosarul online si i-a comunicat sotului meu ca nu exista cererea la dosar. Mie de la registratura Tribunalului Bucuresti, Sectia a V-a civila mi s-a comunicat ca exista si ca putem consulta dosarul la arhiva. Acum sotul meu ma ameninta ca, daca aceasta cerere nu exista la dosar depusa de mine, dupa data de 14.09.2011 cand este programat sa se judece apelul, va face cerere reconventionala sa nu imi mai vad copilul decat 2 ore la 2 saptamani, pe motiv ca voi naste al doilea copil al nostru si nu voi mai avea timp si de primul copil si ca la parinti in locuinta in care stau acum nu am decat o camera. Considera ca nu pot creste 2 copii intr-o camera. Poate face acest lucru? Am program de vizita un weekend la 2 saptamani.
Cel mai recent răspuns: ioana71 , utilizator 22:40, 13 Iulie 2011
Buna,puteti renunta si la primul termen ,programul de vizita nu depinde de posibilitatile materiale ,daca solicitati reincredintarea minorului este alta situatie .Am inteles ca minorul este incredintat tatalui iar d-stra aveti program de vizita.Nu se poate consulta dosarul online ,ci doar portalul .
Va multumesc pentru raspuns. Online am intrat si eu si nu se vede cererea, deoarece mi s-a explicat ca cererea este la dosar cu numele, iar fizic cererea exista intr-o mapa si se adauga la dosar in data de 14 sept. 2011. De aceea maine ne vom duce la Tribunal sa consultam aceasta mapa si vom vedea in calculator la dosarul respectiv ca cererea este inregistrata. Problema este ca sotul meu vrea sa faca cerere reconventionala pentru a modifica acest program de vizita de la un weekend la 2 saptamani la 2 ore la 2 saptamani, pe motiv ca nu voi avea timp de copil sa stau cu el. Nu ma pot consulta cu avocata mea deoarece este plecata din tara, de aceea am cerut sfat aici in forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort aratiu81 aratiu81 Buna seara . Vreau sa ma ajutati cu mai multe informatii. Sotul solicita: 1.divortul in instanta; 2.un program de vizitare pt. Minora in varsta de 4 ani (la ... (vezi toată discuția)
Mediere program vizitare minor atena1202 atena1202 Fostul meu sot are drept de vizitare minor conform hotararii judecatoresti. Programul se respecta, chiar mai mult, vine si in zilele care nu sunt mentionate in ... (vezi toată discuția)
Pot sa am incredere in ceea ce-mi spune avocatul meu?sau sunt doar un "alt client " ioanraul ioanraul sunt in pragul unui divort si am stat de vorba cu un avocat.motivele divortului sunt nepotrivirea de caracter,lipsa comunicarii intre parti,etc ,practic ... (vezi toată discuția)