avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj amiabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj amiabil

Am intalnit urmatoarea situatie si as avea nevoie de o lamurire:
Daca ne-am inteles la un partaj amiabil (adica in fata unui notar public), cum se calculeaza taxele? Cine ar trebui sa le plateasca? INSA!!!! Exista un apartament cumparat in timpul casatoriei, la care s-au platit in avans 15.000 Euro+10 rate (x220Euro)....Cu taxa de partaj pentru acest apartament ce se intampla in cazul in care am stabilit (cum am scris mai sus - partaj amiabil) ca ii revine unuia dintre soti? Cel pe numele caruia este facut creditul ipotecar, respectiv celui caruia ii si ramane? Va multumesc! (Astept cu interes)
Cel mai recent răspuns: conpama , utilizator 22:26, 13 Iulie 2011
Taxa e de 3% din masa partajabila. O platesc ambii soti, proportional cu cota fiecaruia.
In ceea ce priveste creditul trebuie sa discute si cu banca, nici o intelegere pe care nu o aproba nu ii este opozabila.
primul drum ar trebui sa fie la banca , ca aceasta sa-si dea acordul pt partaj, asa cum v-ati gandit si pt a incheia un act aditional la contract ( poate cel ce isi asuma creditul va avea nevoie de alt coplatitor, girant etc)
abia apoi sa mergeti la notar.
taxa notariala, in caz ca nu ajungeti la o intelegere, o va plati cel care are interes sa faca partajul, ca nu are incotro
Este vorba de un partaj AMIABIL=s-au inteles asupra masei partajabile ("asta mie-asta tie"). Amandoi au interesul sa se produca acest partaj. Deci???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract credit anca2909 anca2909 Buna ziua. Am un contract de credit ipotecar incheiat cu o banca pentru achizitionarea unui imobil la care eu sunt titular si sotul coplatitor. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Partaj si credit ipotecar white55511 white55511 e chemata si banca in instanta in cazul unui partaj al unui apartament la care exista credit ipotecar?Doar prin partaj se pot retrage coplatitorul si girantul ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord si apartament cu credit ipotecar si credit de nepoi personale corina.ancuta corina.ancuta Buna ziua.Am o problema dificila zic eu.Am convenit de comun acord sa divortam,am depus actele si eu am spus ca nu doresc apartamentul pt ca nu imi permit ... (vezi toată discuția)