avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ce inseamna mijloc de informare in masa?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ce inseamna mijloc de informare in masa?

Buna seara,

V-as ruga frumos sa-mi comunicati ce inseamna mijloc de informare in masa. De asemenea, m-ar ajuta foarte multe si legea care reglementeaza aceasta definitie.


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 23:22, 13 Iulie 2011
Inseamna presa, fie ea scrisa sau audio-vizuala.( Ziare, posturi tv, posturi de radio) .
[ link extern ]

504/2002-Legea audiovizualului .
Presa scrisa inca nu are o lege.
Buna seara,

Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dvs., insa in cadrul Legii nr. 504/2002 nu am gasit un articol care sa indice concret care sunt mijloacele de informare in masa.

Exista totusi un astfel de articol pe care eu l-am ratat?

Va doresc numai bine!
Nu am studiat nici eu legea in detaliu, insa pentru mijloacele de informare in masa se mai foloseste si sintagma ,, mass-media,, , care de fapt inseamna acelasi lucru.
Insa sunt cele pe care vi le-am mentionat, presa , posturile de radio si tv, fiindca prin aceste mijloace dobandeste informatii majoritatea populatiei .Se poate spune ca un cotidian care apare intr-un tiraj mare si este transmis in toata tara , fiind citit de o foarte mare parte a populatiei, presupune ca prin continutul sau, stiri, evenimente , a informat populatia ,, in masa,, .La fel , un post tv cu acoperire nationala, informeaza o foarte mare parte a populatiei.
Nu stiu pentru ce aveti nevoie de aceste date, insa va recomand sa studiati legea trimisa mai in detaliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post de radio pe internet busu_mn busu_mn Vreau sa deschid un post de radio pe internet in reteaua locala si nu gasesc niciunde legislatia cu privire la functionarea lui. Nu stiu care este regimul ... (vezi toată discuția)
Uzurparea identitãþii 1952 1952 Bună ziua.Vă rog să mă lămuriţi,întro problemă.Un post de TV local,a promovat o persoană cu identitate respectiv pregătire falsă.Mă simt lezată ... (vezi toată discuția)
Taxa televiziunea romana sorin cercel sorin cercel Faptul ca trebuie platita cu factura de curent electric ,nu este un abuz ? Sunt douo societati diferite ,si Enel detine si monopol !!!! (vezi toată discuția)