avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz - Examinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz - Examinare

"Ordinul preşedintelui ANAF (2253 din 23 iunie 2011) este viciat pentru că au fost eliberate preavize fără respectarea legii. Trebuia ca întâi să aibă loc procedurile de examinare, iar apoi, după selectarea angajaţilor în urma testelor, cei care nu au trecut examenul să primeacă preaviz de eliberare din funcţie, nu invers", a explicat Oprescu

... credeti ca are dreptate d-nul Oprescu?

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 22:43, 9 August 2011
Sa presupunem ca in schema Garzii Financiare exista 6 posturi de comisar superior I si se primeste ordin de restructurare,ca din cele 6 posturi sa se reduca 2.
Legal,normal,avand in vedere ca sunt 6 posturi identice cu 6 ocupanti,pt. a putea decide ce post reduci,trebuie sa procedezi mai intai la o departajare a salariatilor dupa evaluarea realizarii obiectivelor de performanta.
Mai apoi,daca toti cei 6 sunt la fel de performanti,trebuie sa se tina seama si de criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.
In toata acesta perioada nimeni nu primeste preavizul,asa cum s-a procedat ,ci primesc preaviz doar 2 dintre angajati ale caror posturi se vor desfiinta dupa ce se va fi indeplinit intreaga procedura.
Aceasta este opinia mea,si consider ca dl. Oprescu are dreptate.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
avem aici considerentele pentru care se cere anularea ordinului 2253/2011:

[ link extern ]
aici e preavizul:

[ link extern ]
Preavizul pare a fi ok ca si continut,numai ca acesta trebuia adus la cunostinta doar acelora care in urma desfasuraii procedurilor despre care am discutat,urmau sa fie concediati si nu tuturor angajatilor in bloc.
are aplicabilitate, in acest caz (al garzii financiare), urmatorul model de contestare a preavizului?

... sau trebuie asteptata decizia de desfacere a contractului de munca?



Către,
Autoritatea Națională a Vămilor

Subsemnatul , ……………………………, cu domiciliul în ……………………….. ……………………………………………………, având funcţia de ……………….
………….........., în cadrul ………………………………………….., prin prezenta formulez

Contestaţie

împotriva preavizului nr. ………… din …………………… solicitându-vă să îl anulaţi sau revocaţi pentru următoarele motive:

1. Emiterea preavizului era justificată din momentul în care mi se reducea postul ocupat de mine sau in urma procesului de reorganizarea si aplicare a criteriilor, respectiv examenului de selecţionare sau departajare nu as fi fost repartizat pe un post corespunzător studiilor şi pregătirii profesionale..
Menţionez că în conformitate cu prevederile art. 100 alin 4 din Legea nr. 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare ,, Reducerea unui post este justificată dacă atribuţiile aferente acestuia se modifică în proporţie de peste 50% sau dacă sunt modificate condiţiile specifice de ocupare a postului respectiv, referitoare la studii.” Mai mult, în noul stat de organizare se regăsesc posturi de nivelul celui pe care îl ocup, deci nu există temei pentru emiterea preavizului în ceea ce mă privește.
2. Se încalcă prevederile art. 100 alin. (2) din Legea nr. 188/1999:
(2) Aplicarea prevederilor alin. (1) se face cu respectarea următoarelor criterii:
a) categoria, clasa şi, după caz, gradul profesional ale funcţionarului public;
b) îndeplinirea criteriilor specifice stabilite pentru funcţia publică;
c) pregătirea profesională;
d) să fi desfăşurat activităţi similare.
Din preavizul pe care îl contest rezultă că nu se respectă nici criteriile prevăzute la art. 100 din Legea nr. 188/1999, obligatorii şi prealabile examenului de departajare.
 
Pentru toate motivele invocate, vă solicit să dispuneţi revocarea preavizului nr. …….. din ……………
 
 
Nume şi prenume                                                                                          Data
…………………………                                                        …………………………
Semnătura
…………………………….
 

Nota Pro Lex:
Contestatia este ca model si poate fi completata cu alte motive de nulitate specifice persoanei respective (ex. suspendat raporturile de serviciu, necomunicat in termen astfel incat sa se respecte cele 30 de zile prevazut de Legea nr. 188/1999 etc.)

[ link extern ] /



Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordinele de reorganizare a unei autoritati centrale sunt sau nu acte administrative cu caracter normativ? claris05desi claris05desi Guvernul a emis in data de 01.06.2011 HG de reorganizarea a unei autoritatii centrale, apoi conducatorul institutiei emite ordinele cu schema de reorganizare, ... (vezi toată discuția)
Anulare de catre instanta a ordinului presedintelui a.n.a.f. mototo mototo Buna seara ; va rog sa ne ajutati cu un raspuns . Curtea de apel Galati in speta civila a anulat Ordinului presedintelui A.N.A.F. 2253/2011 ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere personal comtractual raisa-gabriela raisa-gabriela care sunt drepturile salaiale in caz de transfer la cerere pentru personalul contractual? in lege nu se face nici o mentiune cu privire la acestea. (vezi toată discuția)