avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legalitate desfiintare garda financiara prin OUG ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legalitate desfiintare garda financiara prin OUG 74/2013

O.U.G. nr.74/2013 priveste reorganizarea ANAF.In cadrul ANAF functioneaza Garda Financiara.Prin aceasta ordonanta se desfiinteaza Garda Financiara si se infiinteaaza o alta structura de control cu aceleasi atributii.
Intrebare : Daca pentru personalul Garzii Financiare sunt aplicabile dispozitiile art.100(1) lit.a) si c) din Legea nr.188/1999 rep.
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 20:46, 4 Noiembrie 2013
1. Garda Financiara functioneaza in subordinea si nu in cadrul ANAF. Daca ar fi functionat in cadrul ANAF nu se mai punea problema preluarii activitatii.

2. Intrebarea pe care ati pus-o porneste de la concluzia dvs.
,,Prin aceasta ordonanta se desfiinteaza Garda Financiara si se infiinteaaza o alta structura de control cu aceleasi atributii"

Art. 100 alin. 1 din Legea 188/1999 este emis in ipoteza reorganizarii institutiiei publice - Garda Financiara. Ori in OUG 74 s-a inscris ca Garda Financiara se desfiinteaza nu ca se reorganizeaza...

3. In litera OUG 74/2013 personalul Garzii Financiare se elibereaza din functie ca urmare a desfiintarii Garzii Financiare. Incredibil dar adevarat. Prin urmare se aplica prevederile art. 99 alin. 1 lit. a) din legea 188. In perioada de preaviz, pana la eliberarea din functie, personalul se poate transfera pe posturile vacante comunicate de ANFP conform alin. 6 din art. 99 mentionat. Bafta!
In concluzie pina se reorganizeaza ei FRAUDA la greu! APLAUZE!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relaþii despre structura care a înlocuit garda financiarã viktorV viktorV Stimaţi forumişti, Vă rog să mă ajutaţi cu denumirea exactă, a structurii care a înlocuit Garda Financiară şi cu textul de lege prin care aceasta, ... (vezi toată discuția)
Se acorda preaviz? nalex nalex Institutie publica care este preluata de regionala, iar acea institutie publica te propune la preaviz cu aprobarea regionalei, dar in cadrul compartimentului ... (vezi toată discuția)
Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)