avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz - Examinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz - Examinare

"Ordinul preşedintelui ANAF (2253 din 23 iunie 2011) este viciat pentru că au fost eliberate preavize fără respectarea legii. Trebuia ca întâi să aibă loc procedurile de examinare, iar apoi, după selectarea angajaţilor în urma testelor, cei care nu au trecut examenul să primeacă preaviz de eliberare din funcţie, nu invers", a explicat Oprescu

... credeti ca are dreptate d-nul Oprescu?

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 22:43, 9 August 2011
„Soluţie: Sentinţa nr. 220 - Admite cererea. Dispune suspendarea efectelor Ordinului nr. 2253/23 iunie 2011 emis de ANAF până la soluţionarea irevocabilă a contestaţiei formulată împotriva acestuia”, aşa sună minuta soluţiei pronunţată în dosarul 867/44/2011 de pe rolul Curţii de Apel Galaţi.

[ link extern ]
cum e in cazul asta?

ca in declaratia ANAF:
"Decizia Curţii de Apel Galaţi nu se referă decât la un singur caz şi că nu are nici o legătură cu întreg procesul de restructurare. Am contestat la Înalta Curte de Justiţie şi în acest caz aşteptăm decizia lor. Este vorba despre o singură persoană, a cărui soţie este avocat, şi care a terminat facultatea la 40 de ani"
[ link extern ]

sau ce spune avocatul in "Incunostiintare"?
"Sperand ca nu veti ignora hotararea judecatoreasca obligatorie si opozabila d-voastra si cu efecte la nivelul tuturor structurilor Garzii Financiare , veti suspenda interviul programat pentru maine, 15 iulie 2011 si toate celelalte proceduri. "
[ link extern ] /
poate mai sunt persoane interesate de efectele suspendarii de catre judecator a actului administrativ...


Decizia nr. 2199 din 14 aprilie 2009 a I.C.C.J, Sectia contencios administrativ si fiscal:

"Actul administrativ se bucura de prezumtia de legalitate, care la randul sau se bazeaza pe prezumtiile autenticitatii si veridicitatii fiind el insusi titlu executoriu.
Principiul legalitatii actelor administrative presupune insa atat ca autoritatile administrative sa nu incalce legea, cat si ca toate deciziile lor sa se intemeieze pe lege. El impune, in egala masura, ca respectarea acestor exigente de catre autoritati sa fie in mod efectiv asigurata.
Prin urmare, in procesul executarii din oficiu a actelor administrative trebuie asigurat un anumit echilibru, precum si anumite garantii de echitate pentru particulari, intrucat actiunile autoritatilor publice nu pot fi discretionare, iar legea trebuie sa furnizeze individului o protectie adecvata impotriva arbitrariului.
Tocmai de aceea suspendarea executarii actelor administrative trebuie considerata ca fiind, in realitate, un eficient instrument procedural aflat la indemana autoritatii emitente sau a instantei de judecata pentru a sigura respectarea principiului legalitatii, fiind echitabil ca atat timp cat autoritatea publica sau judecatorul se afla in proces de evaluare, acestea sa nu-si produca efecte asupra celor vizati. "

... cum cei "vizati" ii gasim in ordinul ANAF 2253/2011, iar ordinul a fost suspendat de catre o instanta de judecata, anaf-u' cam spune ce i-ar conveni ("Decizia Curţii de Apel Galaţi nu se referă decât la un singur caz şi că nu are nici o legătură cu întreg procesul de restructurare.")...

...actul administrativ suspendat nu-si produce temporar efectele asupra celor vizati, conform precizarii din Decizia nr. 2199 din 14 aprilie 2009 a ICCJ.


Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
ContSters123067, utilizator
Buna ziua!Cam aceeasi problema o am si eu!Lucrez in cadrul MAI,pe segmentul de administratie publica!Am fost in concediu de odihna din 25.07.2011 pina in data de vineri,05.08.2011!Am fost sunat de la serviciu cum ca s-a desfiintat postul din directia in care lucrez si ca o sa primesc prin posta Ordinul de destituire din functie!Asta era in data de 02.08.2011 si n-am primit nimic!Am ajuns astazi la serviciu si nimeni nu ma lamureste de ce s-a ajuns la aceasta situatie si nicio instintare nu am primit,inca!Problema e ca sunt incadrat ca Expert-Asistent si ar trebui sa optez pentru una din functiile de Consilier Principal, Consilier Juridic sau Expert Principal!M-as incadra in doua din ele,pentru ca am vechimea si studiile necesare,dar,daca nu am primit nimic oficial precum alti colegi,cum pot face eu vreo cerere sa pot fi acceptat la examen?!?Si unde pot contesta acest Ordin?
gigelin a scris:

„Soluţie: Sentinţa nr. 220 - Admite cererea. Dispune suspendarea efectelor Ordinului nr. 2253/23 iunie 2011 emis de ANAF până la soluţionarea irevocabilă a contestaţiei formulată împotriva acestuia”, aşa sună minuta soluţiei pronunţată în dosarul 867/44/2011 de pe rolul Curţii de Apel Galaţi.

[ link extern ]



... si ulterior, in 05.08.2011, alt petent ("reorganizat" si el conform ordin anaf 2253/2011), alta solutie (desi era precedentul de la Galati- din 13.07.2011):rolleyes::stunned:

"Solutie: Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii. Respinge, ca nefondată, cererea de suspendare. cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare."
- dosar: 768/39/2011 Curtea de Apel Suceava

... ce sa se mai inteleaga?... sau ce mai trebuie stiut?:rolleyes:


... multumesc @ondino pentru interes:)






Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinele de reorganizare a unei autoritati centrale sunt sau nu acte administrative cu caracter normativ? claris05desi claris05desi Guvernul a emis in data de 01.06.2011 HG de reorganizarea a unei autoritatii centrale, apoi conducatorul institutiei emite ordinele cu schema de reorganizare, ... (vezi toată discuția)
Anulare de catre instanta a ordinului presedintelui a.n.a.f. mototo mototo Buna seara ; va rog sa ne ajutati cu un raspuns . Curtea de apel Galati in speta civila a anulat Ordinului presedintelui A.N.A.F. 2253/2011 ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere personal comtractual raisa-gabriela raisa-gabriela care sunt drepturile salaiale in caz de transfer la cerere pentru personalul contractual? in lege nu se face nici o mentiune cu privire la acestea. (vezi toată discuția)