avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am o problema, am imprumutat o persoana cu o suma de banii, o parte din bani a fost data personal iar alta prin mandat postal.
Acum persoana respectiva nu mai recunoaste acest lucru.
Cum pot recupera banii, daca ii mai pot recupera.Mentionez ca am sms si telefoane inregistrate in care recunoaste.
Eu sincer cred ca sunt ca si pierduti, dar poate ma ajutati voi cu un sfat.
MUltumesc!
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 15:12, 14 Iulie 2011
S-ar putea sa puteti face dovada imprumutului pe baza probelor pe care le aveti.Initiati o actiune civila in pretentii, depuneti inscrisurile pe care le detineti si puteti sa solicitati si interogatoriul paratului, care, daca nu se va prezenta fara a avea motive obiective, se poate prezuma recunoasterea nerestituirii datoriei.
Am si eu o problema similara. Se poate proba acordarea imprumutului si cu un martor care se afla de fata cand i-ati dat banii. totul e sa va amintiti cine era martorul respectiv :)
Nu , de regula imprumuturile care constau in sume mari nu pot proba decat cu martori, fiind necesar un inscris care sa ateste imprumutul, si semnatura debitorului.
Altfel, ar fi simplu, iar credibilitatea martorilor nu poate fi absoluta, cum stim, deseori sinceritatea martorilor poate fi pusa la indoiala.
Asa este, doamna Emma are dreptate. Eu am o chitanta de mana cu semnatura celui pe care l-am imprumutat, doar ca la mine intre timp martorul de pe chitanta a devenit sotia mea, deci marturia ei nu mai este valabila. De aceea am fost indrumat sa aduc un alt martor, care a fost de fata la perfectarea imprumutului, chiar daca numele si semnatura acestui al doilea martor nu apar pe chitanta de mana. In cazul in care nu exista o chitanta de mana e mai complicat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura-proba? LucaOana LucaOana Am si eu o intrebare. Daca intr-un imprumut fara acte ,fara contract, fara nimic semnat...la un momendat(dupa o perioada mai lunga de timp), o semnatura a ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana intocmita de creditor asanacheromel asanacheromel Va rog sa ma ajutati cu o lamurire : daca am incheiat o chitanta de mana pentru un imprumut , eu fiind cel care dau banii , eu am redactat in totalitate ... (vezi toată discuția)
Am dat bani in imprumut. ii mai pot recupera? deeaSB deeaSB Am dat bani ( 1500 Euro) in imprumut la o \" prietena\". Acum un an de zile.Banii erau dintr-un credit de nevoi personale. M-a tot dus cu vorba ca mii da, ... (vezi toată discuția)