avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana intocmita de creditor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana intocmita de creditor


Va rog sa ma ajutati cu o lamurire : daca am incheiat o chitanta de mana pentru un imprumut , eu fiind cel care dau banii , eu am redactat in totalitate chitanta , suma e scrisa doar in cifre , iar imprumutatul nu are decat semnatura si nici o alta precizare , martori fiind mama mea si fiul meu , cand a venit ziua scadentei imprumutatul spune ca nu a luat banii , ca a fost inselat ca niciodata nu a luat banii , cum pot dovedi ? E adevarat ca in fata instantei e valabila aceasta chitanta doar daca daca cel imprumutat a scris cu mana lui " am primit suma de .... in cifre si litere si semneaza ?

Va multumesc
Pai ar cam fi trebuit, sincer... plus ca martori numai rudele dv., serios? Putea la fel de bine sa nu fie nimeni martor, era tot aia...

Se face dovada macar unui inceput de proba, insa completati cu martori... ce martori?
Acum mai depinde si de restul de detalii, de suma, de ce-a facut cu ea etc.
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
Liliana Gradinaru, Avocat
Va multumesc pentru raspuns dar speta e mult prea complicata , semnatura a fost obtinuta prin inselaciune, niciodata nu a fost vorba de vreun imprumut de bani ; o femeie imobilizata a fost victima unei escrocherii din partea sorei acesteia ; aceasta de buna credinta si avand incredere in ea intrucat nu se putea misca , i-a semnat pe cateva coli in alb intrucat in acea perioada erau implicate intr-un proces legat de vanzarea unei parcele de pamant cu chitanta de mana . Ulterior sora acesteia a completat una din colile albe cu un antecontract de vanzare-cumparare pe partea sa de casa -inscris sub semnatura privata - martor l-a trecut pe fiul acesteia si ulterior a mers in instanta cerand o hotarare care sa tina loc de act autentic . Dupa 2 ani de procese s-a dat o hotarare -irevocabila- prin care s-a declarat nul acel inscris si actiunea neintemeiata . La aceasta sentinta s-a facut contestatie in anulare speciala . De aici si intrebarea : credeti ca poate fi admisa o contestatie in anulare cu sanse de schimbare a unei decizii date de o instanta de recurs care a declarat nul un inscris su semnatura privata ? Multumesc inca o data pentru amabilitate.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut romex romex Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care o persoana se imprumuta de la alta persoana intocmind un act sub semnatura privata este de ajuns doar semnatura ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata -act aditional chitanta de mana imprumut bani asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-o speta : - Doua parti incheie o chitanta de mana imprumut bani , scrisa de una din parti , iar cealalta isi ... (vezi toată discuția)
Act de imprumut - antecontract de vanzare cumparare. romex romex Va rog sa ma ajutati intr-o speta : - Poate fi combatut un act sub semnatura privata in care , o sora a intocmit un act de imprumut cu o alta sora ... (vezi toată discuția)