avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... subiect: calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

subiect: calomnie

Ce se poate intampla daca cineva te da in judecata pentru calomnie cerand daune morale in valoare de nu stiu cati lei..castiga si tu nu ai posibilitatea de a platii acele daune, dar nici nu ai nimic pe nume in caz de executare silita a bunurilor?? Amenda penala sau administrativa nu cred ca pot primi, nu? din cate am inteles calomnia nu mai e incriminata de codul penal, deci nu se poate raspunde penal ci doar in civil, nu?? Astept raspunsuri, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 12:50, 15 Iulie 2011
da, asa este, calomnia a fost scoasa din codul penal, dar aceasta nu inseamna ca putem sa spunem si sa facem ce vrem, ca tot nu ni se poate intampla nimic...:confused: Pe de alta parte, executarea se poate face si printr-o poprire pe conturile bancare, pe salariu sau chiar si pe pensie...:weg:
Am inteles, dar in cazul in care spui, sau imputezi in public ceva adevarat, ceva de natura penala despre un anume personaj..care a comis o fapta, el te a da in judecata, dar eu am dovezi ca ceea ce am spus despre acel personaj e adevarat..mai pot fi acuzat de calomnie? bine, trebuie sa se dovedeasca faptul ca nu e calomnie..sigur probele mele se vor lua in considerare, nu?
Din moment ce nu exista o condamnare pt faptele de care il acuzati,veti putea raspunde pt faptele savarsite (vorbim pe civil, nu penal). Mai folositor este sa va pastrati banii pt alte utilitati decat sa acoperiti prejudicii. Pe penal, nu veti putea raspunde pt infractiunile de calomnie si insulta deoarece au fost dezincriminate.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters178374, utilizator
Nu exista condamnare pentru ca e influent si legile sunt de rahat, dar e un dosar in care exista o plangere si niste probe care il incimineaza, dar nu sunt suficiente din cate am inteles, ma gandesc ca daca fac intr-un fel ..publice faptele lui, despre care stiu 4 persoane, poate se sesizeaza din nou cineva ...politia, parchet..in caz ca el ma da in judecata, eu am probe care dovedesc ca ar fi facut acele fapte..nu cred ca daca nu e condamnat pt acele fapte, el castiga procesul, se va deschide o ancheta pe seama probelor mele..pana sa fiu eu tres la raspundere..eu mai degraba pot sa dovedesc ca nu e calomnie, pt ca ma bazez pe acele probe..
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
Sonji, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia prin presa Mihaita Catalin Mihaita Catalin Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor ... (vezi toată discuția)
Insulta ºi calomnia floring64 floring64 Angajatorul mi-a desfiinţat postul după ce a aflat că am făcut o reclamaţie la poliţie pentru mai multe ilegalităţi ce le-a făcut. L-am acţionat în ... (vezi toată discuția)
Insulta? serediuclaudiu serediuclaudiu In urma cu 2 saptamani in urma unor discutii cu vecinii in ceea ce priveste desfintarea unei gradini si crearea de noi locuri de parcare, am avut o discutie cu ... (vezi toată discuția)