avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare/ donatie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare/ donatie imobil

Buna ziua!
Acum cativa ani mama mea a cumparat un imobil pe numele meu si al sotului meu cu clauza de uzufruct. Eu si sotul meu avem deja un apartament proprietate personala de peste 10 ani. As dori acum ca acest imobil al mamei sa il trec pe numele surorii mele in aceleasi conditii (cu clauza de uzufruct).
Intrebarea mea este: Care e cea mai scurta si mai putin costisitoare cale pe care trebuie sa o alegem? Daca alegem contractul de vanzare-cumparare noi ca "vanzatori" trebuie sa platim la stat TVA si impozit la "suma castigata"?
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:31, 14 Iulie 2011
De la data aderarii Romaniei la UE, vanzarea de constructii si terenuri este scutita de TVA cu exceptia vanzarilor de constructii noi si de terenuri construibile, conform prevederilor art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal.
Da, va trebui sa platiti imposit pe venitul realizat din vanzare.
buna ziua,
nu inteleg ceva, dvs aveti nuda proprietate, iar mama dvs are uzufructul?
acum doriti sa instrainati nuda proprietate, iar mama sa isi pastreze dreptul de uzufruct?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare activ firma Lia Gradinariu Lia Gradinariu Sunt asociat unic la un SRL si as dori sa vand un teren care este achizitionat pe firma. Vanzarea este purtatoare de TVA sau e "scutit fara drept de deducere"? ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan pe firma catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. Vreau sa cumpar pe firma un teren intravilan construibil in jud Ilfov in vederea construirii unei case de ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie srl spatiu comercial de la persoana fizica Sorin Sorin Sorin Sorin Doresc sa cumpar pe firma un spatiu comercial de la o persoana fizica. Ma intereseaza daca platesc sau nu TVA pentru aceasta tranzactie. (vezi toată discuția)