avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare cota parte apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare cota parte apartament

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:

Inainte de casatorie sotia care avea la momentul acela un copil minor dintr-o alta casatorie, detinea o garsoniera mostenire de la defunctul sot. Ea s-a hotarat sa o vanda, dar ca sa o poata vinde, fetita minora avand drept asupra garsonierei, sotul a cedat din apartamentul proprietate 3 /8 parti fetitei, perfectandu-se un contract in acest sens la notariat, contract ce nu a fost inregistrat la administratia financiara ca atare. De-a lungul timpului (circa 8 ani).. cei doi soti au divortat, fata a devenit majora, iar in momentul actual fata a venit sa anunte ca vrea sa dea in judecata fostul sot al mamei sale precum ca isi vrea partea. Mentionez ca ea este binevenita oricand in acea casa ca sa locuiasca, fata nu a fost adoptata de catre sot, iar mama nu a participat niciodata la cheltuielile casei si nicidecum vreun impozit pe partea din apartament care revenea fetitei (aceste lucruri putandu-se dovedi). Intrebarea mea este: Poate fi obligat fostul sot sa vanda casa?...Sau daca nu are bani sa ii dea pentru partea ce se cuvine fetei cum se poate rezolva aceasta situatie?
Va rog mult daca se poate sa ma ajutati cu un temei juridic
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:50, 14 Iulie 2011
daca actele au fost intocmite corect la vremea respectiva, nu cred ca aveti sanse de reusita sa contestati actul. daca fata va actioneaza in judecata, trebuie s-o despagubiti pt cota ei, altfel puteti fi executat silit. puteti sa-i scadeti ( tot prin intermediul instantei) din sulta, impozitul aferent cotei ei pt ultimii 3 ani
Si daca totusi cele 3/8 din apartament au fost date prin contract de vanzare cumparare si nu se poate face dovada platii cotei respective se mai poate face ceva?
pai se face dovada platii, cu banii ei pt cota aferenta din garsoniera a cumparat/ schimbat cu o cota din ap dvs
ar trebui sa mergeti la un avocat sa va vada actele
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor , am fost mintita ! Gyna Gyna Buna seara ! Ajutati-ma ,va rog cu ceva sfaturi ,am ajuns la capatul puterilor ,nu stiu ce sa fac !Sunt divortata de 5 ani , nu am facut partaj, fostul m-a ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua locuinta sfinxul35 sfinxul35 Detin in proprietate un apartament pe numele meu dinainte de casatorie, in timpul casatoriei am cumparat o garsoniera pe numele sotiei , amandoi avem adresa de ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor si partaj miti1956 miti1956 buna ziua va rog sa -mi dati niste sfaturi .Fata mea vrea sa divorteze au un copil minor de 8 ani si o locuinta comuna pe care au cumparat-o impreuna ... (vezi toată discuția)