avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR , AM FOST MINTITA !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR , AM FOST MINTITA !

Buna seara ! Ajutati-ma ,va rog cu ceva sfaturi ,am ajuns la capatul puterilor ,nu stiu ce sa fac !Sunt divortata de 5 ani , nu am facut partaj, fostul m-a mintit ca pentru copil asa este bine , desi el ramasese in casa cu actuala sotie , iar eu cu fata in chirie. In acesti 5 ani ,nu a vrut sa discutam despre nici un fel de partaj ,iar eu naiva am sperat ca macar ii v-a ramane munca noastra fetei ,desi noi am stat pe drumuri pana acum doua luni cand a plecat cu actuala sotie la ea acasa ,iar mie mi-a spus ca acum pot sa ma duc cu fata in casa ,ca el s-a mutat . Dar surpriza acum vine ,s-a razgandit ,nu ii mai da nimic fetei ,sa zic bogdaproste pt. procentul ce imi revine din 5/8 din apartament(banuiesc ca jumate el ,jumate eu.Suntem 4 coproprietari, eu cu el proprietari pe acele 5/8 si inca 2 cu procente de mostenire de cate 3/8 fiecare.Acum nenorocirea este ca nici unul din cei cu procente de mostenire nu vrea sa isi vanda procentul. Cu asemenea procent de mostenire ,poate veni vreunul din ei sa stea peste mine ,pana ce fostul se hotaraste definitiv ce v-a face? Eu ce pot sa fac ? iar ajung cu fata in chirie ?pot sa nu imi vand partea?cum este mai bine?ajutati-ma va rog cu ceva sfaturi !va multumesc si va urez o seara frumoasa !(ap. este cu 3 camere .
Cel mai recent răspuns: Adriana Tugui , Avocat 09:43, 14 Iunie 2013
Explicati, va rog, in urma carei operatiuni sunteti 4 coproprietari pe acel apartament?
Pe perioada de 20 de ani cat am fost casatoriti am locuit in casa la o persoana , de la care am cumparat acele 5/8 di ap. pt. ca atat detinea si atat putea vinde .Pe cele 3/8 ramase ,sunt 2 mostenitori care nu au vrut sa si le vanda nici atunci si nici acum (probabil din razbunare)Situatia este foarte grava.Unul dintre ei spune ca se muta peste mine ,fostul spune ca ap. se v-a vinde ,eu ce pot sa fac ?semnez ,ies din indiviziune ?sunt complet derutata!Cand te gandesti cat am rabdat 5 ani degeaba !
Intr-adevar , sunt neclare cotele de proprietate la care va referiti, insa pentru clarificarea definitiva a situatiei d-voastre patrimoniale, va sugerez sa faceti partajul. Incercati initial o mediere. Dupa ce realizati partajul cu sotul ( prin mediere sau instanta) si daca obtineti urmare partajului cota de 5/8 aveti posibilitatea sa faceti o iesire din indiviziune cu ceilalti copropietari. Daca nu puteti sustine material toate aceste demersuri ( sa-i despagubiti pe toti pentru cotele ce le detin), singura varianta ar fi ca sotul sa va despagubeasca pentru partea d-voastra.
Din ce am mai citit pe ici pe colo ,am dedus eu ca 5/8 din ap. ar insemna 62,5 % (cred ca legal beneficiez de jumatate din acest procent ,pe contract scrie si numele meu si numele fostului sot , iar ceilalti doi cu procente de mostenire de cate 3/8 ,cam 18,5 % fiecare . este bine socotit ?in caz ca fostul si-ar aminti ca ,cu mine este si fiiica lui si ar renunta la gandurile urate ,poate persoana cu procent de 18,5 % din ap, sa se mute peste mine ?Eu tot incerc sa ii cumpar procentul ,dar refuza .Unde este scaparea mea ?Cred ca o sa mor de atata suparare !Ce o sa faca scumpa mea ,pt. care ma lupt atata ???......
Fiecare coproprietar are dreptul sa foloseasca bunul insa fara sa-i schimbe destinatia si fara sa impiedice dreptul de folosinta a celorlalti coproprietari. Coproprietarul care foloseste exclusiv bunul ,impotriva vointei celorlalti coproprietari, poate fi obligat la despagubiri.

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Am moștenit împreună cu copiii un apartament în care locuiesc cu unul dintre ei. celălalt vrea ieșirea din indiviziune, dacă nu suntem de acord riscăm vinderea apartamentului? angelina-69 angelina-69 Am mostenit impreuna cu cei doi baieti un apartament de 3 camere, in care locuiesc cu cel mic. Cel mare vrea iesirea din indiviziune. Eu impreuna cu cel mic ... (vezi toată discuția)
Un caz mai putin obisnuit baikomarilena baikomarilena Tatal meu i-a vandut jumatate din casa in care locuim fostului meu sot, iar cealalta jumatate a donat-o fetei mele in varsta de 9 ani . Acum fostul sot (care ... (vezi toată discuția)