avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR , AM FOST MINTITA !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR , AM FOST MINTITA !

Buna seara ! Ajutati-ma ,va rog cu ceva sfaturi ,am ajuns la capatul puterilor ,nu stiu ce sa fac !Sunt divortata de 5 ani , nu am facut partaj, fostul m-a mintit ca pentru copil asa este bine , desi el ramasese in casa cu actuala sotie , iar eu cu fata in chirie. In acesti 5 ani ,nu a vrut sa discutam despre nici un fel de partaj ,iar eu naiva am sperat ca macar ii v-a ramane munca noastra fetei ,desi noi am stat pe drumuri pana acum doua luni cand a plecat cu actuala sotie la ea acasa ,iar mie mi-a spus ca acum pot sa ma duc cu fata in casa ,ca el s-a mutat . Dar surpriza acum vine ,s-a razgandit ,nu ii mai da nimic fetei ,sa zic bogdaproste pt. procentul ce imi revine din 5/8 din apartament(banuiesc ca jumate el ,jumate eu.Suntem 4 coproprietari, eu cu el proprietari pe acele 5/8 si inca 2 cu procente de mostenire de cate 3/8 fiecare.Acum nenorocirea este ca nici unul din cei cu procente de mostenire nu vrea sa isi vanda procentul. Cu asemenea procent de mostenire ,poate veni vreunul din ei sa stea peste mine ,pana ce fostul se hotaraste definitiv ce v-a face? Eu ce pot sa fac ? iar ajung cu fata in chirie ?pot sa nu imi vand partea?cum este mai bine?ajutati-ma va rog cu ceva sfaturi !va multumesc si va urez o seara frumoasa !(ap. este cu 3 camere .
Cel mai recent răspuns: Adriana Tugui , Avocat 09:43, 14 Iunie 2013
Va multumesc ,pentru raspuns !
Cel mai important e sa va convingeti sotul sa mergeti la notar pentru partaj, pt a avea in final toata cota de 5/8.
Apoi puteti cere iesirea din indiviziune fata de ceilalti 2.
Situatia dvs este cu adevarat dificila, iar cu trecerea timpului nu se va rezolva nimic de la sine. Ceilanti proprietari pe cota de 3/8 chiar daca nu vin sa locuiasca in aceasta casa (probabil nu le este nici lor usor sa puna in aplicare aceasta sicanare, dei ar fi tentati) pot oricand sa va solicite contravaloarea lipsei de folosinta a cotei lor.
Va recomand sa nu amanati rezolvarea problemei si sa va concentrati in prima faza pe rezolvarea situatiei cu fostul dvs sot. Cat ar fi de neplacut sa abordati cu el aceasta problema, trebuie sa va ganditi ca este important sa va asigurati dvs si copilului un viitor stabil si linistit.
Este necesar sa va evaluati corect si concret posibilitatile financiare pentru a va stabili strategia ce o veti urma. Daca nu puteti sa ii depagubiti pe ceilalti coproprietari si eventual si pe fostul sot pentru partea lor de proprietate, poate ar fi bine sa va luati in calcul sa il atrageti pe sot de partea dvs intr-un proces de partaj cu cei doi, prin care sa solicitati sa va revina dvs apartamentul cu obligatie la plata unei sulte pentru ei. Apoi impreuna (sau nu-depinde de intelegerea cu acesta) cu fostul sot veti putea vinde apartamentul si sa platiti sulta si eventualele pretentii ale sotului. Daca in urma calculelor privind cheltuielile cu acoperirea tuturor acestor aspecte veti ramane cu o suma care sa va permita macar cumpararea unei garsoniere, eu zic ca ar putea fi o varianta de luat in calcul. Macar va alegeti cu o casa in care nu aveti incurcaturi cu alti proprietari si scapati si de corvoada platii unei chirii.
Analizati cu atentie toate variantele pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Am moștenit împreună cu copiii un apartament în care locuiesc cu unul dintre ei. celălalt vrea ieșirea din indiviziune, dacă nu suntem de acord riscăm vinderea apartamentului? angelina-69 angelina-69 Am mostenit impreuna cu cei doi baieti un apartament de 3 camere, in care locuiesc cu cel mic. Cel mare vrea iesirea din indiviziune. Eu impreuna cu cel mic ... (vezi toată discuția)
Un caz mai putin obisnuit baikomarilena baikomarilena Tatal meu i-a vandut jumatate din casa in care locuim fostului meu sot, iar cealalta jumatate a donat-o fetei mele in varsta de 9 ani . Acum fostul sot (care ... (vezi toată discuția)