avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE -/- MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE -/- MOSTENIRE

Buna ziua
Problema mea este urmatoare
mama mea a avut 9 frati ,ditr tot fratii a avut o sora care nu a avut copii
dupa moartea sotului a ramas singura mosenitoare asupra bunurilor mobile si imobile
sa casatorit cu altcineva nelegitim 14 ani
cine are drept la mostenire dupa decesul ei...
va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:59, 14 Iulie 2011
Dupa decesul mamei dvs. vin la mostenire copii si sotul supravietuitor. Daca nu sunt casatoriti "legitim" , concubinul in legislatia actuala, are un drept asupra bunurilor comune , daca face dovada contributiei. Poate fi creditor al defunctului.
daca intrebati cine o mosteneste pe matusa dvs, raspunsul ar fi .. ca fratii ei ( sau mostenitorii acestora) vor imparti egal averea ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune robertanicoleta robertanicoleta in urma decesului unei persoane concubina are drepturi asupra bunurilor mobile si imobile ale defunctului ? ' (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)