avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plata factura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plata factura

Am un SRL si am achizitionat anul trecut de la societatea X in valoare de 100 lei(suma fictiva). Am platit o parte din bani, iar acum m-am trezit ca am penalitati, iar suma totala de plata este undeva la 300 lei.
Se pot baga penalitati avand in vedere ca am platit o parte din suma? Ce este de facut in situatia aceasta.
Cel mai recent răspuns: maque , utilizator 15:32, 14 Iulie 2011
Daca intre parti exista un contract care prevede penalitati pentru sumele ramase neachitate, da, se pot aplica penalitati. Acesta clauza poate sa apara si pe factura.

Daca nu exista o astfel de clauza poate solicita dobanda legala stabilita de BNR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati cristinavr cristinavr Hristos a inviat! Copilul meu in varsta de 23 de ani, student, care lipseste din tara inca 2 luni de zile, a avut contract cu o firma de telefonie mobila in ... (vezi toată discuția)
Penalitati factura Cristianna Cristianna Buna ziua!As dori sa stiu cum pot calcula penalitatile in cazul unei facturi neachitate la termen.Mentionez ca nu am stipulat nimic pe factura legat de acest ... (vezi toată discuția)
Clauza .... magyari magyari Va dau un exmplu, ca asa e cel mai clar :) Este vorba de un contract de prestari servicii, incheiat pe o perioada de un an. Valoarea totala a contractului ... (vezi toată discuția)