Este vorba de un contract de prestari servicii, incheiat pe o perioada de un an.
Valoarea totala a contractului este 1.200 ron ( de exemplu ), si se achita lunar suma de 100 ron.
Doresc sa includ in contract un articol, in baza careia, iin cazul in care beneficiarul nu achita la termen 3 facturi consecutive, prestatorul are dreptul sa rezilieze unilateral contractul. A cazul rezilierii unilaterale a contractului, in conditiile aratate, beneficiarul sa fie obligat la plata sumei reprezentand dierenta din cat s-a achitat deja din contract. Ex. a achitat 200 ron, dupa care au ramas 3 facturi neachitate. Doresc ca beneficiarul sa fie obligat la plata diferentei de 1.000 ron, dupa care factura sa se considere reziliat de drept.
Ar fi legala o astfel de prevedere ? Incalca undeva, ceva ? Ma poate ajuta eventual cineva cu o formulare mai juridica in acest sens ? ( eventual cu aratarea textelor legale )
Adică, aţi dori să încasaţi întreaga valoare a contractului fără să mai prestaţi serviciile.
Puteţi obţine acelaşi efect, printr-o clauză penală, care are rolul de a fixa anticipat suma pe care trebuie să o plătească beneficiarul serviciilor, cu titlu de daune, fără a mai fi nevoie să dovediţi întinderea prejudiciului suferit.
Va trebui, totuşi să solicitaţi unui jurist să redacteze contractul. Suma prevăzută cu titlu de clauză penală nu poate fi cumulată cu executarea în natură a obligaţiei. Ori, modul în care este formulată clauza va conta în faţa instanţei în ceea ce priveşte interpretarea ei.
Clauza pe care doresti sa o introduci este perfect valabila, recomandabila si bine gindita. (este exact ca la serviciile de telefonie)
Este vorba de rezilierea conventionala a contractului.
Poti insera o clauza de genul:
"In cazul in care beneficiarul nu achita la termen 3 facturi consecutive, prestatorul poate rezilia contractul unilateral fara nici o formalitate sau punere in intirziere. Beneficiarul va achita o penalitate de reziliere inainte de termen de 300 EURO"
(e bine sa pui o suma fixa.)
Incetare contract
raduaw
Buna,acum cateva luni 1,2 am auzit ca sa introdus o lege in Romania prin care clientul poate renunta la un abonament/contract indiferent daca e incheiat pe ... (vezi toată discuția)