avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata orelor suplimentare

Buna ziua!
Sotul meu lucreaza ca sofer in cadrul unei societati, iar din anul 2009 pana in prezent a efectuat ore suplimentare ( efectuate si in zilele saptamanii si in weeken-uri, si de sarbatori) care nu i-au fost nici platite, nici date spre recuperare. Intrebarea mea este urmatoarea: Aceste ore suplimentare se platesc ca ore lucrate normal? In Regulamentul Intern ce face parte din CIM este specificat ca orele suplimentare efectuate se platesc cu un spor de 100% din salariul de baza sau recuperare.
Daca ma puteti ajuta la un calcul pentru aceste ore suplimentare, pentru ca nu inteleg.
Salariul de baza: 2.111 lei
Salariul net: 1.500 lei
Ore suplimentare efectuate neplatite: 650
Va multumesc din suflet!!
Cel mai recent răspuns: nastasia_2004 , utilizator 16:53, 14 Iulie 2011
La acest salar de incadrare 650 ore suplimentare valoareaza in jur de 16.000 RON brut.
Calculul este urmatorul:
salar 2111/ 170 (nr mediu de ore lucratoare pe luna) = 12.42 RON/ora
12,42 RON x 650 ore x 2 (plata atat baza cat si sporul aferent) = 16.146 RON brut
multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul orelor suplimentare teodora22 teodora22 Buna ziua. Imi cer scuze daca repet un topic deja prea mult abordat, insa nu gasesc o formula simpla de calcul in care sa se vada clar cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Calcul zi lucrata sarbatoare legala ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am nevoie de o parere la urmatoarea speta: -un angajat are un salariu de 1000 net luna -in luna mai sunt 21 zile lucratoare deci salariul e 1000 ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața domnilor avocații sunt angajat cu contract ... alessandro29 alessandro29 Bună dimineața domnilor avocații sunt angajat cu contract de muncă cu un salariu de 3700 RON brut și bonuri de masă în valoare de 40 de RON bonul și am ... (vezi toată discuția)