avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine are sanse mai mari?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine are sanse mai mari?

am un unchi care are o suprafata de teren pentru care are certificat de mostenitor si terenul trecut la registrul agricol,plateste si impozit pentru el ,dar pe care vecinul l-a actionat in judecata pe revendicare,el avand contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere de la maica-sa,vecina cu unchiul meu,pe aceeasi suprafata de teren si ma tot intreaba ce ar putea face deoarece ii e frica ca va pierde terenul..
ma puteti ajuta cu ceva sfaturi?


multumesc anticipat!
Nu se intelege motivul revendicarii. :)
pai unchiul meu i-l foloseste.....
Ati mai deschis un toping - rectificare carte funciara??? - cu acelasi subiect (mai explicit ) la care ati primit raspunsul:
bellefille a scris:

Inteleg ca exista doua titluri de proprietate valabile, pentru aceelasi teren.
Daca ele provin de la acelasi autor aveti la indemana actiunea in revendicare.
In aceasta situatie, se va admite actiunea celui care este primul transcris, intabulat, titlul lui fiind preferabil.
Daca cele doua titluri au autori diferiti actiunea se va admite in favoarea celui care detine titlul cu data de incheiere anterioara.

:wave:
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
lia_alexe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in certificatul de mostenitor Ionflo1 Ionflo1 Am o problema foarte mare. M-am intabulat in 1990 si nu am observat ca la intocmirea certificatului de mostenitor notarul a inversat doua cifre din care a ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Registrul agricol ca proba in instanta maier91 maier91 M-ar interesa sa aflu daca Registrul Agricol are valoare de proba in Instanta pentru a dovedi proprietatea. Am un proces de rectificare a Carii Funciare in ... (vezi toată discuția)