avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

buna ziua!..lucrez de sezon la un hotel cu ,contract de munca pe perioada determinata,si mi-am gasit de munca in alta parte si as dori sa stiu ce se intampla daca imi dau demisia si nu mai stau in preaviz cele 15 zile obligatorii..?eu trebuie sa incep de maine lucrul la noul job si nu vreau sa pierd acest nou loc de munca,fiind mai bine platit si timpul liber mai mult si pe perioada nedeterminata!..si cei de la hotel,daca nu-mi semneaza demisia..pot sa nu-mi mai de-a cumva salariu pe luna precedenta..in caz de nu stau in preaviz?..cum pot rezolva asta?..va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: val_sorina , utilizator 19:36, 14 Iulie 2011
Demisia nu trebuie aprobata de angajator. O depuneti cu nr. de inregistrare si atat.
Angjatorul poate renunta la efectuarea preavizului si atunci CIM inceteaza cu data convenita. Daca angajatorul solicita sa efectuati perioada de preaviz si dv. refuzati sa va prezentati la lucru, contractul va inceta pe motive disciplinare - absente nemotivate.
Demisia nu se aproba de nimeni,este un act unilateral de vointa al angajatului.Solicitati angajatorului sa incheiati reletiile de munca prin art.55 lit.b din Codul Muncii-acordul ambelor parti.Astfel,nu mai este nevoie de preaviz.
multumesc pt raspuns..dar mai am o intrebare,cu ce ma va afecta pe mine desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare,pe viitor?..la pensie?..sau in general?..la urmatorul contract de munca?
Cu nimic.
=D>..va multumesc din suflet..m-am linistit..totusi sper sa fie intelegatori si sa ma plateasca macar pe jumatatea din luna precedenta..ca pe cealalta jumatate din luna asta,chiar nu mai am pretentii!=D>=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz edith_edith edith_edith Buna ziua, Numele meau este Edith si momentan lucrez la o agentie de turism din Timisoara. Saptamana trecuta, mai exact pe data de 4.07.2012 i-am inmanat ... (vezi toată discuția)
Demisie alexandruz alexandruz Lucrez ca gestionar la o firma de distributie . Am gasit un alt job la care ar trebui sa incep activitatea inainte ca perioada de preaviz sa se termine. ... (vezi toată discuția)