avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... copie factura?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

copie factura?

Buna seara,va rog sa-mi spuneti daca este legala urmatoarea situatie si daca poate atrage vreo sanctiune de orice fel...in cazul pierderii unei facturi,facandu-se copie dupa cotor conform cu originalul poate fi bagata in contabilitate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 18:00, 18 Iulie 2011
Da. Furnizorul va da copie pe care scrie ca e conform cu originalul, semneaza si stampileaza.
Ce este aceea, factura originala, copie dupa cotor?

De vreo 4 ani, pe o factura nu mai este necesara nici semnatura nici stampila. Sunt suficiente datele cerute de Codul fiscal. Emitentul poate sa emita factura cum doreste el, cu elementele prevazuta nu mai este obligat sa cumpere formularele tipizate. Deci poate oricand sa emita inca de 10 ori documentul. Si astfel factura se "baga" oricand in contabilitate.
Nu am cunostinta sa se fi modificat aceasta prevedere.

Codul fiscal 2007 Art 155 (5) cuprinde elementele necesare, iar
"(6) Semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii."
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
kappauser, utilizator
Scuze,nu m-am exprimat "corect si in termeni",originalul adica factura alba..am facut copie dupa cea roza..verde...acum sper ca m-am facut inteleasa...cat despre emiterea unei alte facturi...cum se poate emite o factura retroactiv de 10 ori...ma rog poate cunoasteti mai bine...
Oricum multumesc !
monalisaalina a scris:

Scuze,nu m-am exprimat "corect si in termeni",originalul adica factura alba..am facut copie dupa cea roza..verde...acum sper ca m-am facut inteleasa...cat despre emiterea unei alte facturi...cum se poate emite o factura retroactiv de 10 ori...ma rog poate cunoasteti mai bine...
Oricum multumesc !

Indiferent in cate exemplare este facuta, fiecare exemplar este la fel de original.
Daca aveti formularele cu autocopiere atunci puteti face 10 copii, toate sunt originale. Nu se emite factura de mai multe ori, ci in mai multe exemplare. Bineinteles ca se pot inregistra doar o data.
Daca factura se intocmeste cu un program propriu pe computer, nu mai aveti formular roz, galben verde. Aveti 1 singur exemplar. Si il tipariti de 100 ori. Din nou este fiecare exemplar "un original" Iar daca peste 5 luni il rugati pe emitent sa va dea inca o "copie" de la factura, atunci acesta apasa pe "print" si aveti din nou un "original"
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
kappauser, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Chitantier - tipizat sau nu? ContSters156394 ContSters156394 Va salut. Am auzit recent o chestie care m-a uimit si am vrut sa intreb pe cineva in cunostinta de cauza, ca sa lamuresc. Este adevarat ca un chitantier poate ... (vezi toată discuția)
Chitante CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 dupa ce emiti chitanta catre client ramane la cotor foaia verde, intrebare: trebuie stampilat si ce ramane la cotor? a doua intrebare, de la valoare emiti ... (vezi toată discuția)
Chitantiere personalizate teo30967 teo30967 imi puteti spune va rog daca chitantierele cu care se incaseaza intretinerile trebuie sa fie personalizate ? as vrea daca se poate articolul din lege unde ... (vezi toată discuția)