BODEALEX a scris:
Cititi mai cu atentie expunerea de motive "kappauser" .
Aici avem "originalul adica factura alba..am facut copie dupa cea roza..verde."
fapt cafre modifica esential problema , in sensul cum am raspuns eu anterior.
Situatia o vad cam asa: Modul de emitere a facturii reprezinta aplicarea directivelor europene.
In UE insa in multe tari, facture este emisa pe hartie termica, care dupa o vreme nu mai permite deslusirea scrisului. Stiti ce trebuie sa faca cel ce primeste facture? Sa asigure ca datele vor putea fi citite. Cum? Nu are importanta. Iar comerciantul face, imediat dupa ce a primit factura, mai multe copii pe hartie normala sau chiar scaneaza si inmagazineaza pe suport electromagnetic datele, pentru a se asigura ca datele de pe facture nu se pierd. Iar daca s-a pierdut exemplarul primit, are dovezile asigurate. Daca comerciantul roman primeste factura pe o astfel de hartie ce face?
Ramane important un singur lucru. Pe hartia de orice culoare, de orice forma, copiata de pe un exemplar de orice culoare sau direct din computer, trebuie sa poata fi citite datele solicitate de fisc.
Deci un exemplar nu este si nu poate fi facut "original"
D-le Bodealex,
si astazi multi oameni, functionari, stiu ca o factura trebuie sa fie semnata si stampilata ca sa fie valabila. Unii chiar pretind "stampila rotunda" . Ori acest lucru nu mai este cerut de multi ani.
Iar treaba cu remarca si semnatura de confirmare este practic tot o reminiscenta ce trebuie scoasa din mintea cetatenilor.