avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada preaviz demisie

daca imi depun dmisia si am specificat in contract 15 zile, cate zile treb sa stau in preaviz daca s a schimbat codul muncii si eu nu am mai semnat nici un act 15 zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:08, 15 Iulie 2011
Codul muncii -actualizat, in art.81, prevede:
Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei]
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
15 zile de preaviz veti avea, daca asa aveti in contractul de munca.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
Rodica2011, utilizator
bytza_22 a scris:

daca imi depun dmisia si am specificat in contract 15 zile, cate zile treb sa stau in preaviz daca s a schimbat codul muncii si eu nu am mai semnat nici un act 15 zile?



Termenul de preaviz este cel mentionat in c.i.m. , adica cel de 15 zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul in cazul demisiei handsu handsu Cat este preavizul in cazul in care angajatul depune demisie ? (vezi toată discuția)
Preaviz demisie claumarian claumarian Buna ziua Daca codul muncii,in ceea ce priveste preavizul,s-a modificat de la 15 zile calendaristice la 20 zile lucratoare si nu am semnat un act ... (vezi toată discuția)
Demisia cristinaudroiu78 cristinaudroiu78 buna ziua,am si eu o intrebare,se poate ca eu care doresc sa-mi dau demisia,sa pot fi obligat sa o dau fara perioada de preaviz?va multumesc (vezi toată discuția)