avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie la politie

Buna seara
In cazul in care cineva mi-a facut o reclamatie verbala la politie,ca vreau sa o omor,si alte acuzatii grave,ca am facut inchisoare,si a mai spus si altei persoane ca sunt criminal si psihopat,pot sa o dau in judecata.eventual sa cer si daune?Mentionez ca am fost la politie,in urma invitatie,cu avocat platit,si as vrea sa-mi recuperez banii.Pot demonstra cu martori acuzatiile.Am fost cautat de politisti,trata ca un criminal,si facut de ras,unii crezand-o pe nebuna ca sunt ceea ce zice ea,si ca am savarasit astfel de fapte.
In caz ca plangerea penala cuprinde informatii neveridice, petentul poate raspunde penal sub aspectul savarsirii infractiunii de denuntare calomnioasa.

Va puteti constitui parte civila, pentru prejudiciul cauzat, precizand sumele de bani cu titlu de daune morale.
Aceasta facultate a persoane vatamate subzista in tot cursul urmaririi penale, cat si in fata instantei de judecata , pana la citirea actului de sesizare si inculpare, rechizitoriul.


Pedeapsa prevazuta de lege este una unica, inchisoarea.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
nu mi-a facut plangere penala
ci doar sesizare verbala
nimic in scris
Sesizarea verbala, in mod normal, este urmata de un inscris: o consemnare intr-un pv de sesizare a unei fapte!
sa intocmit un proces verbal de incheiere a conflictului
totusi,nu mi sa raspuns la intrebare
Politia nu lucreaza in baza unor "reclamatii verbale" ,cum le numiti dvs.
Daca exista impotriva dvs un denunt , o plangere penala incheiata cu NUP sau cu achitare , puteti formula plangere penala impotriva respectivei persoane pentru denunt calomnios si sa solicitati si obligarea acestei persoane la plata unor daune.
De asemenea daca puteti dovedi cu probe ca in urma unei sesizari v-a fost lezata imaginea publica , puteti formula impotriva respectivei persoane o actiune civila , in pretentii , prin care solicitati daune de la respectiva persoana pentru prejudiciul de imagine care v-a fost adus.
O "reclamatie verbala" , nu prea se poate dovedi cu probe
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Calomnie sau denunt calomnios ? dumiras dumiras impotriva unei persoane care a depus o reclamatie impotriva mea ca sustrag curent electric , eu pot faceplangere prealabila de calomnie sau de denunt ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt calomnie ruxxy89 ruxxy89 Buna ziua, am o intrebare in ceea ce priveste conditiile in care se poate face o plangere penala de calomnie/defaimare. Astazi am avut neplacerea de a ma trezi ... (vezi toată discuția)
As intreba in baza carei legi pot actiona in judecata persoana care m-a reclamat dat fiind ca mi-a fost afectat dreptul la imagine publica? EVA2010 EVA2010 Domnilor, Doamnelor, Domnisoarelor Avocati , va rog frumos, daca sunteti amabili, raspundeti-mi la o mica intrebare. O persoana a facut o reclamatie ... (vezi toată discuția)