cum se calculeaaza cifra de afaceri?care este formula?de ex daca am un bilant unde ma uit ca sa vad cifra de afaceri?cum trebuie calculata dupa bilant ?multumesc|!
Puteti sa calculati din balanta de verificare prin adunarea rulajelor creditoare ale conturilor 70xx.
Pentru acesta insa aceste rulaje trebuie sa fie corecte si sa nu fie incarcate cu inregistrari gresite. O greseala frecventa este, de exemplu, inregistrarea gresita a stornarii unei facturi: in loc sa se inreigstreze 411 = 707 in rosu se inregistreaza 707 = 411.
In bilant, formularul 20 (contul de profit si pierdere), randul 1 - acolo gasiti cifra de afaceri (rezultata din rd. 2 unde aveti suma conturilor701,702,703,704,705,706,708 si rd. 3 -contul 707).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contul 709
rocky2009
Buna ziua,
am si eu o intrebare legata de contul 709 si anume, am un contract de service ( nu implica contract scris de discount) in care vreau sa dau ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.