avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 persoana fizica autorizata are dreptul sa foloseasca o ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

persoana fizica autorizata are dreptul sa foloseasca o sigla

Intrebarea mea ar fi daca o persoana fizica autorizata poate folosi o sigla si care ar fi demersurile pe care trebuie sa le faca .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:33, 28 Aprilie 2009
In cazul acesta, daca emblema societatii este inregistrata la registrul comertului si emblema=logo, ba chiar mai mult, in diverse locuri "sigla" si "logo" sunt asociate ca sinonime... inseamna ca sigla / logo-ul este protejat 100% prin registrul comertului. Corect ? Nu mai este nevoie asadar de OSIM. Am inteles corect ?

Va doresc o zi excelenta in continuare !
Din pacate inregistrarea unei embleme la registrul comertului nu impiedica inregistrarea unei marci care sa contina aceeasi imagine (si nici invers). Cele doua proceduri sunt complet separate.

Asta nu inseamna ca inregistrarea la RC nu ofera protectie, ci doar ca ofera o protectie mai mica. In cazul in care ulterior altcineva inregistreaza acelasi lucru ca marca, utilizatorul anterior poate pastra dreptul de folosinta. Ar fi mai multe de discutat aici dar asta ar fi principiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema? stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma si pe mine un un raspuns elogvent la urmatoarea intrebare. Vreau sa infiintez o firma de paza si protectie cu ... (vezi toată discuția)
Modificare nume Din motive personale, ma aflu in situatia imposibilitatea mentinerii numelui firmei pe care o detin (S.R.L). Nevoia schimbarii decurge in special la nivelul de ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)