Buna ziua
-Din Gresala(intentia lipseste vadit)am livrat o comanda (haine second hand)in valoare de 700 lei s-au trimis acei saci care cuprindeau marfa cal2.cand pe comanda se solicita Cal1. ne-am cerut scuze am trimis din nou pe chieltuiala noastra alti saci cu marfa cal 1,insa ne-a fost refuzata colaboresre si nici nu au mai ridicat sacii.Ni s-a solicitat returnarea baniilor lucru pe care l-am facut.Cu toate acestea sa depus o reclamatie impotriva mea pentru inselaciune.
Este o situatie de toata jena avand in vedere ca noi am pierdut in total cu transpot si marfa 1250lei.
Ce credeti ca se poate intampla in situatia aceasta?Avocatul meu imi recomanda sa depun plangere pentru denunt calomnios…???
Pe de alta parte cei de la Politie m-au chemat la audieri.Ce este de facut?
Va rog mult sa-mi raspundeti
Prezentati-va la audiere si expuneti ceea ce s-a intamplat. Depuneti si actele doveditoare. Se va da NUP( neinceperea urmaririii penale) si se va inchide lucrarea.
Desi sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala, dvs.trebuie sa faceti dovada ca la trimiterea coletului a fost vorba de o eroare si nu de intentie.
Daca va fi cazul , audiati martori(colegi de munca) , depuneti acte (inclusiv cu privire la trimiterea despagubirti a unor alte colete cu valori , probabil mai mari) sau folositi orice alta dovada care dovedeste lipsa dvs de intentie.
Si eu consider ca este posibil , sa vi se dea o solutie de N.U.P.
Nu este posibil sa se dea NUP ci sigur se va da NUP pe baza art 10 cod proc pen
1 Dvs aveti o situatie juridica ce va intra cel mult pe civil , livrarea unor bunuri in baza unui contract civil nici nu se mai discuta.
2 Pentru existenta infractiunii de inselaciune trebuiesc intrunite in tot sau macar in parte prevederile din art 215 ( se gasesc pe net ) mai simplu de inteles, dvs trebuia sa cauzati un prejudiciu folosind un mijloc fraudulos ( acte false , contracte false , bilete la ordin false, identitate falsificata , acte de identitate false ect) .... nu e cazul aici , mai mult ati achitat si contravalorea acelor bunuri.
Eu in locul dvs m-as duce la politie si odata cu declaratia de rigoare as face si o plangere pentru denunt calomnios