in urma reorganizarii societatii si disponibilizarilor, postul meu TESA s-a desfiintat, am fost trecuta pe alta funtie respectiv muncitor calificat, intrebarea este daca legal mai pot efectua aceleasi lucrari, si care ar fi solutia legala. multumesc
Daca se face redistribuire (angajatorul insa nu are obligatia sa o faca in caz de desfiintare de post)aceasta trebuia sa se faca pe un post vacant in conformitate cu pregatirea dvs.profesionala .
Nu stiu ce functie ocupati in cadrul TESA pt. a ma pronunta daca atributiile pe care le aveati pot fi aceleasi cu ale unui muncitor calificat,dar inclin sa cred ca nu,caz in care legal nu ati putea efectua aceleasi lucrari.
Legal,se procedeaza asa:
1. Intocmire act aditional prin care se modifca clauza referitoare la functia de incadrare,eventual salariul daca este cazul
2. Intocmirea unei noi fise de post in conformitate cu noua functie.
Fisa postului trebuie sa fie cea corespunzatoare noii functii pe care o indepliniti,respectiv de muncitor calificat si nu poate sa contina legal decat atributiile specifice acesteia.
Daca indepliniti atributiuni specifice TESA,acestea nu se pot consemna oficial in fisa de post muncitor calificat.