avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare functie

in urma reorganizarii societatii si disponibilizarilor, postul meu TESA s-a desfiintat, am fost trecuta pe alta funtie respectiv muncitor calificat, intrebarea este daca legal mai pot efectua aceleasi lucrari, si care ar fi solutia legala. multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:22, 19 Iulie 2011

Daca se face redistribuire (angajatorul insa nu are obligatia sa o faca in caz de desfiintare de post)aceasta trebuia sa se faca pe un post vacant in conformitate cu pregatirea dvs.profesionala .
Nu stiu ce functie ocupati in cadrul TESA pt. a ma pronunta daca atributiile pe care le aveati pot fi aceleasi cu ale unui muncitor calificat,dar inclin sa cred ca nu,caz in care legal nu ati putea efectua aceleasi lucrari.
Legal,se procedeaza asa:

1. Intocmire act aditional prin care se modifca clauza referitoare la functia de incadrare,eventual salariul daca este cazul

2. Intocmirea unei noi fise de post in conformitate cu noua functie.
act aditional s-a intocmit. in fisa postului as vrea sa se treaca atributiile pe care le indeplinesc real. este legal? sau nu se poate. multumesc
Fisa postului trebuie sa fie cea corespunzatoare noii functii pe care o indepliniti,respectiv de muncitor calificat si nu poate sa contina legal decat atributiile specifice acesteia.
Daca indepliniti atributiuni specifice TESA,acestea nu se pot consemna oficial in fisa de post muncitor calificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare societate krisonuta krisonuta Buna ziua, In caz de reorganizare societate, implicit modificarea tuturor fiselor de post, trebuie emise decizii de numire pentru toti angajatii, sau e ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie...cu cantec JohnJohn JohnJohn Buna seara! Intr-o societate, in cursul lunii februarie, salariatilor li se modifica fisele de post prin modificarea atributiilor (de fapt, prin inscrierea ... (vezi toată discuția)
Ce obligatie are soferul microbuz scolar ? Radu Aurel Radu Aurel Buna ziua ma numesc Costinas Radu sofer microbuz scolar angajat de o firma si transferat la scoala acum un an 2o16 in fluturas salar funtia scria sojer acum ... (vezi toată discuția)