avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce obligatie are soferul microbuz scolar ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce obligatie are soferul microbuz scolar ?

Buna ziua ma numesc Costinas Radu sofer microbuz scolar angajat de o firma si transferat la scoala acum un an 2o16 in fluturas salar funtia scria sojer acum nu mai scrie sofer mau incadrat muncitor calificat nu mi se pare corect plus ca ma obliga sa fac tot felul de munci intre orele 08 si12 mergind obosit si trnspirat cu copii este legal ce fac ?
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
Radu Aurel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Aurel , utilizator 11:47, 29 Septembrie 2017
Trebuie sa detineti un contract individual de munca si anexat la acesta o fisa de post din care sa rezulte obligatiile si drepturile pe care le aveti.
Este greu de crezut ca o firma va poate angaja/ plati cu program de 8 ore/ zi si in fapt, dvs. sa faceti 2 curse pe zi - dimineata sa duceti copiii la scoala si la pranza sa-i aduceti de la scoala. Nu aveti cum acoperi cu activitatea de sofer pe microbuz scolar cele 8 ore zilnic.
Total curse zi am sapte nu doua
Si cu 7 curse (de ce numar fara sot ?!) nu puteti acoperi cele 8 ore/ zi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Radu Aurel a scris:

Buna ziua ma numesc Costinas Radu sofer microbuz scolar angajat de o firma si transferat la scoala acum un an 2o16 in fluturas salar funtia scria sojer acum nu mai scrie sofer mau incadrat muncitor calificat nu mi se pare corect plus ca ma obliga sa fac tot felul de munci intre orele 08 si12 mergind obosit si trnspirat cu copii este legal ce fac ?

Detaliati aceste aspecte :
Ati primit o noua fisa a postului ? Daca da, aveti mentionate si alte atributii ?

Ati semnat o decizie de modificare a functiei sau un act aditional ?

Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu am semnat asa ceva sau schimbat directori si asa au crezut ca e normal
sa modifice functia de sofer cu functia muncitor calificat eu nu gasesc nici o explicatie dar cred ca si vechime in munca ma afecteaza Radu Aurel a scris:

Cornel Vasile a scris:

Radu Aurel a scris:

Detaliati aceste aspecte :
Ati primit o noua fisa a postului ? Daca da, aveti mentionate si alte atributii ?

Ati semnat o decizie de modificare a functiei sau un act aditional ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare functie colta dina colta dina in urma reorganizarii societatii si disponibilizarilor, postul meu TESA s-a desfiintat, am fost trecuta pe alta funtie respectiv muncitor calificat, ... (vezi toată discuția)
Decizie interna ca sofer? MIKKAELACONTA MIKKAELACONTA Va rog frumos daca poate cineva sa imi raspunda, am un salariat si are funtia de -director general, dar in ultima perioasa imi mai transporta marfa, se poate ... (vezi toată discuția)
Angajare la stat contract de munca Sanduvas Sanduvas Angajare la stat contract de munca. buna ziua. Participant la concurs pe postul de îngrijitor normă întreagă, perioada nedeterminata. Am luat concursul. ... (vezi toată discuția)