avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de crestere a copilului

sunt angajata la o firma cu contract de munca pe perioada determinata(6 luni)mai am contract cu ei pana pe 03 12 2011,eu am ramas insarcinata si data probabila a nasterii este 24 01 2012 daca firma nu imi mai prelungeste contractul de munca beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului?(pe 03 12 2011 fac 12 luni de munca la ei)astept raspuns va rog mult
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
enachi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 11:44, 1 Noiembrie 2011
Ar fi normal sa beneficiati de indemnizatie,din informatiile mele, fara ca angajatorul sa mai prelungeasca CIM ul, mai ales ca aveti deja in 3.12.2011 un an lucrat.
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni, trebuie sa aveti realizate venituri din salarii, venituri din activitati independente , venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.

Prin urmare, daca data preconizata a nasterii este 24.01.2012 , atunci perioada luata in calcul este 24.01.2011 - 24.01.2012.
Daca nu va prelungeste durata c.i.m. atunci puteti intra in somaj si din somaj in CCC.
freeelis a scris:

Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni, trebuie sa aveti realizate venituri din salarii, venituri din activitati independente , venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.

Prin urmare, daca data preconizata a nasterii este 24.01.2012 , atunci perioada luata in calcul este 24.01.2011 - 24.01.2012.
Daca nu va prelungeste durata c.i.m. atunci puteti intra in somaj si din somaj in CCC.

Achiesez la opinia citata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Deldinik Deldinik daca am contractul de munca pe perioada determinata pana in luna octombrie 2011 dupa care o sa il prelungeasca tot pe determinata(cred),pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru ccc opreaalina opreaalina Buna ziua. In 2010 am terminat facultatea la stat, mai exact in luna iunie, iar in august m-am angajat cu un contract de munca pe durata determinata de 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj - indemnizatie pentru cresterea copilului ralucadraganuta ralucadraganuta buna ziua, sunt insarcinata in luna a 7a, am lucrat 2 ani, respectiv septembrie 2009 - august 2011 pana mi-a expirat contractul de munca. am vrut sa intru in ... (vezi toată discuția)