avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revocare act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revocare act de donatie

Am fost casatorit timp de 25 de ani ,timp in care am primit prin act de donatie de la socrii mei o locuinta si terenul aferent.Actul de donatie a fost facut la notariat in anul 1985,si nu cuprinde nici o obligatie intre parti.In tot acest timp fostii sori au locuit in alta localitate.In prezent sunt divortat iar fosta sotie a luat un avans de bani pentru a vinde locuinta impotriva vointei mele,spunandu-mi ca eu nu am nici un drept ca este fosta locuinta a parintilor ei,si vor revoca actul de donatie fara sa mai fiu trecut si eu in actul de donatie. Va rog sa imi spuneti daca este posibil acest lucru fara consimtamantul meu scris,sau fara o actiune in instanta pentru revocarea actului de donatie sau partaj.Mai precizez ca in toti acesti ani am fost salariat iar toti banii i-am investit in intretinerea locuintei si afamiliei mele .Mai mult de atat am lucrat in aceeasi institutie cu fosta sotie ,care ocupandu-se si de statele de plata imi lua ea salariu,fapt care il pot demonstra prin semnatura ei de pe statele de plata. Este posbil revocarea actului de donatie fara sa fiu si eu deacord,sau chemat in instanta. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
silicaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:28, 15 Iulie 2011
daca v-a donat si dvs, numai in instanta pot cere socrii revocarea donatiei si nu cred sa reuseasca.
pacat ca sotia a luat avans pt ca fara acordul dvs nu poate vinde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie silicaru silicaru Am fost casatorit timp de 25 de ani ,timp in care am primit prin act de donatie de la socrii mei o locuinta si terenul aferent.Actul de donatie a fost facut la ... (vezi toată discuția)
Partaj Sherley Sherley Am o casa construită cu fostul Sot CIT timp am fost căsătoriți . Sintem divorțați de 2 ani dar nu am facut Partajul . Autorizația de construire este pe ... (vezi toată discuția)