Buna ziua,
daca semnezi in calitate de cumparator o conventie de prestari servicii de intermedieri imobiliare, ce ti se poate intampla?
Mentionez ca am semnat doar eu ca si cumparator insa vanzatorul nu avea nimic semnat cu accea agentie.
In conventie se precizeaza ca am posibilitatea de a negocia(dar nu asupra procentului- cum ma informat agentul imobiliar)ci doar a termenelor si modalitatilor de plata.
In conventia de prestari -servicii de intermedieri imobiliare mi-au trecut la :"PRET CERUTDE OFERTANT suma x iar eu l-am luat la o alta suma (se poate dovedi prin extrasul de carte funciara)
Nu mi-a fost inmanata la data semnarii CONVENTIA in cauza.(se poate dovedi?)
Va rog un raspuns, avizat, urgent!Pot sa ma dea in judecata si daca da castiga sigur?
Corect ,
ei au scos anuntul cu imobillul in cauza de la vanzare,nu eu,
Ei nu au tinut legatura cu mine,ii rog sa dovedeasca contrariul.
Ei m-au dezinformat spunandu-mi telefonic ca proprietarul a schimbat pretul.
Eu am cautat,prospectat piata,(inca 6 saptamani)am pus anunturi in zona respectiva dupa semnarea contractului.
Produsul cumparat de mine nu are caracteristici identice cu cele ale produsului contractat cu agentia,un element esential fiind pretul,(desi am cerut x ei mi-au dat in fisa de viziionare x plus 10% iar in extrasul de carte funciara este trecuta suma x minus 5%).De aici rezuta ca agentia nu si-a indeplinit obligatiile ba chiar ma intarziat sa actionez(dupa 6 saptamani am semnat cu proprietarul)
Inca ceva.
Ce am eu de la agentie este o hartie scanata care are titlul de Conventie prestari servicii si intermedieri imobiliare.Asta este contractul de care ma intrebati?
Prin urmare dacă vânzătorul nu a consimţit la reprezentarea sa de către agenţia imobiliară, aceasta din urmă nu are nicio bază legală în a solicita un comision.
Adevarat sau nu?
Ce am semnat eu este o "CONVENTIE DE PRESTARI SERVICII INTERMEDIERI IMOBILIARE NR XX"plus o anexa cu date despre apartamentul in cauza (cu cateva erori in descrierea generala-suprafata respectiv faptul ca nu este mobilat iar apoi 2 raduri mai jos ca ar fi mobilat)
Ei isi intemeiaza pretentiile in baza dispozitiilor art. 720 si urmatoarele Cod Procedura Civila si art. 969 Cod Civil,atasandu-mi conventia si extrasul de carte funciara.
Intermediere
geogeorge
poate o agentie sa impuna printr-un contract de intermediere vanzatorului sa nu vanda apartamentul unei persoane neprezentate de agentie??mai ales,atat timp ... (vezi toată discuția)