avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Consilier local independent
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Consilier local independent

Buna ziua,

Cu o intrebare deranjez si multumesc dinainte pentru amabilitatea raspunsului.
Cum poate un simplu cetatean sa participe la alegerile locale ca independent, pentru functia de consilier local? Ce pasi sunt de urmat si cate voturi are nevoie, sa zicem la un oras de 15.000 locuitori?
Cel mai recent răspuns: Ady337 , utilizator 21:19, 19 Iulie 2011
Daca nu se modifica ceva pana la urmatoarele alegeri din 2012, candidatii independenti pentru functia de consilier trebuie sa fie sustinuti de minimum
1% din numarul total al alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente
din circumscriptia respectiva, dar nu mai putin de 50 in cazul comunelor, 100 in cazul localitatilor urbane de rangul II si III si de 1.000 in cazul judetelor, municipiului Bucuresti, sectoarelor municipiului Bucuresti si localitatilor urbane de rangul I.
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde la acest subiect. Cu tot respectul, Ady

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre conditiile participarii la alegerile locale 2016 ca independent nel14 nel14 As dori daca este in tema cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un candidat independent la alegerile locale 2016 ca ... (vezi toată discuția)
Cate semnaturi sunt necesare pentru a candida consilier independent la o comuna? iancutuila iancutuila Va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi sunt necesare pt a candida consilier independent la o comuna? (vezi toată discuția)
Consilier local independent cate semnaturi sustinatori trebuie minim? adyr adyr Vreau sa candidez pentru functia de consilier local ca independent! Numarul persoanelor cu drept de vot este de 1600 pers. cate semnaturi, sustinatori imi ... (vezi toată discuția)