avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cate semnaturi sunt necesare pentru a candida ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cate semnaturi sunt necesare pentru a candida consilier independent la o comuna?

Va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi sunt necesare pt a candida consilier independent la o comuna?
Cel mai recent răspuns: iancutuila , utilizator 13:49, 3 Aprilie 2012
Art. 48 din Legea nr.67/2004 prevede:
(1) Candidaţii independenţi pentru funcţia de consilier trebuie să fie susţinuţi de minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente şi în listele electorale complementare din circumscripţia respectivă, dar nu mai puţin de 50 în cazul comunelor, de 100 în cazul localităţilor urbane de rangul II şi III şi de 1.000 în cazul judeţelor, municipiului Bucureşti, sectoarelor municipiului Bucureşti şi localităţilor urbane de rangul I.
....
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre conditiile participarii la alegerile locale 2016 ca independent nel14 nel14 As dori daca este in tema cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un candidat independent la alegerile locale 2016 ca ... (vezi toată discuția)
Candidatura consilier local goldstar9 goldstar9 Poti candida pentru functia de consilier local nefacand parte dintr-un partid politic?Stiu ca la inceput trebuie sa aduni un numar minim de semnaturi apoi ... (vezi toată discuția)
Consilier local independent cate semnaturi sustinatori trebuie minim? adyr adyr Vreau sa candidez pentru functia de consilier local ca independent! Numarul persoanelor cu drept de vot este de 1600 pers. cate semnaturi, sustinatori imi ... (vezi toată discuția)