avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum decurge practic executarea silita la cererea unei ...
Discuție deschisă în Executare silită

cum decurge practic executarea silita la cererea unei firme de recuperatori ?

Buna ziua,

Apelez la exeperienta persoanelor fizice care au fost in situatia de a fi exectuate silit de firme de recuperare.

Mai concret, datele problemei sunt urmatoarele:
1. Dosar vandut (cesionat) de banca spre firma de recuperare;
2. Firma de recuperare doreste achitarea debitului total (in suma de 20.000 lei) in maxim un an de zile. Evident ca debitorul nu poate acest lucru.
3. Debitorul vrea si poate sa plateasca 300 lei pe luna, dar recuperatorii nu vor cu niciun chip.

Mentionez ca debitorul sta cu parintii si nu are niciun fel de bunuri pe numele sau si nu are nici servici si.....chiar daca o sa aiba mai are de plata un credit mare (cu care este la zi).

Intrebarile mele sunt:
1. daca recuperatorii nu vor vrea sub nicio forma sa accepte aceasta modalitate de plata (in ideea ca sunt prea multi ani, adica peste 5 ani in care s-ar achita toata suma) si debitorul (clacand psihic) ii lasa sa il execute silit...... ce masura ia instanta in prima faza cu acest debitor?
2. va tine instanta cont de faptul ca debitorul a fost dispus sa plateasca o suma lunara, dar recuperatorii nu au fost de acord ? (de mentionat ca dovada bunei intentii nu exista pentru ca firmele de recuperare rezolva totul numai prin telefon).
3. daca debitorul nu va avea bani sa plateasca acele cheltuieli de executare , onorariu executor (de care am mai citit pe forum), cum vor fi recuperate si aceste sume?

Multumesc anticipat oricui ma lamureste.

Cel mai recent răspuns: ririana , utilizator 15:53, 15 Iulie 2011
1. ca sa va execute silit, nu trebuiesa ii lasati dvs ...
instanta nu va lua nici o masura privind pe debitor.
cel mult, instanta va incuviinta executarea silita, si apoi executorii isi vor face treaba incercand sa execute silit bunuri sau venituri, daca sunt.
2. nu, pentru ca instanta nici nu se amesteca in executare, de obicei.
si nu tine cont si pentru ca, oricata buna credinta ar exista, realitatea juridica este ca debitorul datoreaza suma de bani, si este drept sa o restituie.
3. la fel ca si debitul principal, cand vor exista bunuri sau venituri.
Va multumesc,

Nu se pune problema ca debitorul nu vrea sa plateasca, ci ca numai asa poate. Si omul vrea sa stie o idee sau mai multe despre : cum anume se va recupera debitul de la el.
Inteleg din ce spuneti ca daca nu are servici si nicio alta sursa de venit si nici bunuri personale....practic se va pune o poprire pe bunurile sau veniturile viitoare?

In acest caz, mi se pare absurd ca o firma de recuperare risca sa isi recupereze banii la sfantul asteapta decat sa accepte o intelegere sigura....dar in fine.

daca nu vor 300.. sa nu incaseze nimic, poate le-o fi mai bine.
cand debitorul se a angaja, vor pune poprire pe salariu (1/3) si cam atat.
debitorul sa aiba in vedere si ca este mostenitorul parintilor sai si ca in timp poate dobandi si bunuri ce pot fi executate silit
Va multumesc si dvs Dna. Jane,

cam asta vrea sa faca debitorul: sa le dea, dar...........cat poate el , adica 300. Nu mai spun ca au incercat si sa il pacaleasca, adica au acceptat sa le dea 300 dar numai pentru un numar de luni si apoi...........restul de banii, integral intr-un an de zile.

Acum omul e speriat ca daca ar fi cazut la invoiala cu ei, le-ar fi dat cate 300 de lei pret de cateva luni si apoi............evident ca nu ar fi avut de unde sa le dea restul intr-un an de zile si............probabil ca tot la executare s-ar ajunge.

De accea, omul se intereseaza pe toate partile ce se poate intampla daca il executa silit. De dat banii vrea sa ii dea, dar asa cum poate ca............astea sunt vremurile.

Inca odata merci de sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila executare silita? Anonimmull Anonimmull Doua imprumuturi, facute acum 2-3, platite partial la inteput (unul de 4000 lei, cu dobanda 4400 si altul de 9000 lei, cu dobanda 11000) au ajuns pe mana ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata mihai03 mihai03 Dupa un proces cu vecinul, modificare hotar, am obtinut sentinta definitiva si irevocabila in favoarea mea. Vecinul sa mute gardul pe vechiul amplasament si sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire - "hotarare judecatoareasca" drag_osh drag_osh As dori sa va expun urmatoarea speta. Tatal meu a produs un prejudiciu unui autovehicul al unei firme. S-a terminat procesul in care ceream micsorarea valorii ... (vezi toată discuția)