avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită posibila executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

posibila executare silita?

Doua imprumuturi, facute acum 2-3, platite partial la inteput (unul de 4000 lei, cu dobanda 4400 si altul de 9000 lei, cu dobanda 11000) au ajuns pe mana recuperatoriilor. ei vor 4400 lei in cateva zile. persoana cu datorii a dorit sa plateasca 200-300 lei pe luna pana la achitarea sumei dar recuperatorii nu vor asta, ei vor o suma mult mai mare pe luna.

exista riscul unei eventuale executari silite daca suma de 4400 nu este platita ?

astept raspuns cat mai rapid, multumesc.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:15, 23 Noiembrie 2014
Nu exista riscul executarii silite, cu exceptia cazului in care debitorul nu plateste suma scadenta.
Exista, sigur ca exista.
Nu cred ca aveti dobanda asa mare, sunt si penalitati acolo si pot fi reduse tot pe calea contestatiei la executare, daca ajungeti la executare silita.
ce reprezinta "contestatia la executare" ?
exista posibilitatea unei rezolvari pe cale amiabila ? ca de exemplu: timp ce 3-4-5-6 ani plata a 300-400 lei (mai putin decat vor ei pe luna dar pe o perioada mai mare)
Daca debitorul are venituri, bunuri ce pot fi executate, atunci sunt mici sanse sa se obtina amiabil plata sumei intinsa pe 6-7-etc ani, se trece la executare silita directa. In plus cand s-a ajuns la faza de executare silita, de obicei nu se mai pune problema negocierii amiabile, aceasta problema s-ar fi pus pana acum.
si daca debitorul nu dispune decat de un ajutor de somaj, detinand o casa in care locuieste familia ?

debitorul nu a primit instiintari de executare silita, la inceput a negociat cu banca sa plateasca o suma modica, 200-300 lei pe o perioada mare de timp, dar a intatziat cu plata de 1-2 luni si banca a dat mai departe cazul catre recuperatori, acestia nu vor sa acepte negocieri, vor banii cat mai repede. in acest caz, mai exista sansa unei discutii amiabile ?

Alte discuții în legătură

Intarzieri de plata pentru un card de cumparaturi miha_31 miha_31 Am avut un card cu o valoare de 300 lei,dupa ce am folosit bani am platit cate 10 lei in fiecare luna pentru administrare cont,dupa 6 luni nu am mai platit si ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire asupra veniturilor desi plata creditului restant se face regulat adriana_max adriana_max Va rog dati un sfat daca se mai poate face contestatie la executare silita prin poprire asupra veniturilor sau altceva. Iata cazul : este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Împrumut ifn andrei48100 andrei48100 Bună ziua! Am o problema destul de mare și sper sa mă lămuriți! Am avut împrumutat de la un ifn o sumă de 1500 de lei,nu am putut plăti atunci și suma ... (vezi toată discuția)