avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

Am o intrebare...lucrez de luna cu contr de munca,daca imi dau demisia,trebuie neparat sa stau 20 zile in preaviz?(dc nu stau ce se intampla)
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:39, 15 Iulie 2011
puteti agrea cu angajatorul un termen de preaviz mai scurt. daca nu respectati termenul angajatorul poate lua masuri disciplinare.
bex4uu a scris:

Am o intrebare...lucrez de luna cu contr de munca,daca imi dau demisia,trebuie neparat sa stau 20 zile in preaviz?(dc nu stau ce se intampla)


Trebuie sa stati in preaviz atata timp cat este mentionat in c.i.m. ... In cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Daca sunteti inca in perioada de proba,nici nu e nevoie sa depuneti notificare de demisie ci doar o notificare prin care aratati intentia de a intrerupe contractul de munca.In acest caz nu mai trebuie sa efectuati nici preaviz.
Daca insa nu mai sunteti in proba si angajatorul nu este de acord cu plecarea,va trebui sa va efectuati preavizul.In caz contrar,posibil sa aveti parte de o desfacere disciplinara prin absentare nemotivata
In contract la litera L(a) scrie perioada de proba de 45 zile,este angajata din data de 8.06.2011...
Daca perioada de proba este de 45 de zile , atunci ultima zi de proba este 24 iulie 2011 , caz in care se poate face doar o simpla notificare catre angajator ca doriti incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.

Alte discuții în legătură

Contract de munca plus demisie ! TrayanV TrayanV Buna ziua ! Sunt angajatul unei firme din Romania. Firma respectiva mi-a facut contractul de munca pe perioada determinata (3 luni). Astazi am fost la firma ... (vezi toată discuția)
Preaviz Corina Andreea Corina Andreea Bună ziua, dacă contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, în cazul în care îmi dau demisia trebuie să stau în preaviz? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Demisie ContSters151108 ContSters151108 Vreau sa renunt la actualul job pentru ca mi-am gasit altul.Daca vreau sa-mi dau demisia cat sunt obligata sa mai stau pentru ca nu as vrea sa ma trezesc data ... (vezi toată discuția)