avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea

sal,incerc sa intru in locul sotiei ,crestere copil pentru a nu ma disponibiliza,sun subofiter la jandarmi,am dat concurs si nu am luat,daca intru in crestere copil ,la intoarecere poate sa ma reangajeze,sau nu,eu stiu ca au obligatia sa ma primeasca si sa ma mai tina 6 luni,asa este?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 21 Iulie 2011
Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata concediului pentru cresterea copilului (art. 60 alin. (1) lit.b din Codul Muncii republicat/2011).

Potrivit OUG nr. 111/08.12.2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 25.
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
...
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
:)
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
lia_alexe, utilizator
@ lia_alexe
OUG nr.111/2010 este aplicabila numai persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 ianuarie 2011.
Iar prevederea de la alin 3 se refera numai la salariata/salariatul care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap

@ ivanadrianstelian
Termenul de 6 luni nu mai exista ... acea reglementare era prevazuta in CCMN pe anii 2007-2010 si se referea numai la concedierea pentru necorespundere profesionala.
In prezent, nu mai avem CCMN.
Parerea mea este ca puteti intra in CCC in locul sotiei , avand in vedere ca sunt incidente dispozitiile OUG nr.148/2005 in cazul dvs.
sal,sa aprobat sa intru in crestere copil,dar la intoarecere adica pe 6 oct cand face 2 ani ,nu stiu daca mai am dreptul sa revin in activitate daca am dat un concurs pentru ocuparea unei functii si nu am luat.,sau poate daca iese cineva la pensie sau isi da demisia ar putea sa intru eu in locul lui pe stat?
Angajarea in sectorul bugetar se face prin concurs sau examen ... in conditiile expuse de dvs, exista posibilitatea de a ocupa un post vacant dar numai in conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Concedierea la intoarcerea din concediu crestere copil ralucapetcu ralucapetcu Buna ziua, Ma aflu in concediu crestere copil pana pe data de 11.02.2011. Pe data de 28.01.2011 am depus o cerere de reincadrare ca salariat (incetarea ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a te reangaja dupa concediul de ingrijire copil 2 ani IULIA I IULIA I Buna ziua, am si eu o nelamurire. E obligat patronul sa te primeasca la servici dupa efectuarea concediului de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, conform ... (vezi toată discuția)