avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

In perioada 1.09.1997-22.10.1998 am functionat ca invatator calificat.
1.10.1998-31.08.2002-figurez in cartea de munca cu concediu fara plata,eu participand la facultate,cursuri la zi.Mentionez ca in acesti 4 ani,mi s-a pastrat postul de titular in invatamant.
Incepand cu 1.09.2002 si pana in prezent,functionez a si profesor titular pe perioada nedeterminata,avand o intrerupere pentru concediu ingrijire copil intre 25.08.2006-01.07.2007.
Conform noii legi,inteleg ca nu pot trece la transa urmatoare pentru spor de stabilitate,deoarece nici studiile,cu toate ca postul s-a pastrat,nici concediul ingrijire nu se considera vechime in munca.Mai mult,mi s-a spus ca nici perioada cat am fost invatator nu mi se mai ia in calcul,pentru ca a fost intrerupta de facultate.
As dori foarte mult sa ma lamuriti si pe mine cand pot trece la 10-15 ani si de ce facultatea nu poate fi vechime efectiva,atata timp cat postul a ramas viabil.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:55, 21 August 2011
Din 2007 , ianuarie, CCC constituie vechime in munca ... :) ... asadar , perioada 20 ianuarie 2007 si pana la 01.07.2007 este considerata vechiem in munca, conform art.18 alin.7 OUG nr.148/2005.
freeelis a scris:

Din 2007 , ianuarie, CCC constituie vechime in munca ... :) ... asadar , perioada 20 ianuarie 2007 si pana la 01.07.2007 este considerata vechiem in munca, conform art.18 alin.7 OUG nr.148/2005.

Prevederea art.12al(7)din Lg. 7 s-a aplicat si pt. persoanele care au intrat in concediu de cc inainte de ianuarie 2007 ,data aparitiei actului normativ si care doar urmau sa finalizare cc in decursul anului 2007(cazul doamnei)sau doar pt. cele ce au intrat in concediu dupa data aparitiei legii?
otiliaadriana a scris:

In perioada 1.09.1997-22.10.1998 am functionat ca invatator calificat.
1.10.1998-31.08.2002-figurez in cartea de munca cu concediu fara plata,eu participand la facultate,cursuri la zi.Mentionez ca in acesti 4 ani,mi s-a pastrat postul de titular in invatamant.
Incepand cu 1.09.2002 si pana in prezent,functionez a si profesor titular pe perioada nedeterminata,avand o intrerupere pentru concediu ingrijire copil intre
25.08.2006-01.07.2007.
Conform noii legi,inteleg ca nu pot trece la transa urmatoare pentru spor de stabilitate,deoarece nici studiile,cu toate ca postul s-a pastrat,nici concediul ingrijire nu se considera vechime in munca.Mai mult,mi s-a spus ca nici perioada cat am fost invatator nu mi se mai ia in calcul,pentru ca a fost intrerupta de facultate.
As dori foarte mult sa ma lamuriti si pe mine cand pot trece la 10-15 ani si de ce facultatea nu poate fi vechime efectiva,atata timp cat postul a ramas viabil.
va multumesc

Aveti aici exact raspunsul :

[ link extern ] >

4. "Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediu fără plată acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ, nu întrerup vechimea în învăţământ. Aceste perioade nu constituie vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate.
5. Vechimea efectivă în învăţământ reprezintă perioada în care persoana angajată cu contract individual de muncă a desfăşurat activitate efectivă de predare la catedră în cadrul unei unităţi sau instituţii de învăţământ. Constituie vechime efectivă în învăţământ şi perioada în care personalul didactic de conducere, îndrumare şi control, precum şi personalul didactic auxiliar desfăşoară activitate în cadrul unei unităţi/instituţii de învăţământ sau unui inspectorat şcolar.
6. Vechimea recunoscută în învăţământ reprezintă perioada în care persoana angajată în învăţământ, provenită din alte sectoare de activitate, face dovada că a profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, în cazul în care această persoană ocupă un post didactic în aceeaşi specialitate. Această vechime este luată în calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale. Pentru persoanele care beneficiază de vechime recunoscută în învăţământ, stabilirea salariului de încadrare al funcţiei didactice se va face potrivit pct. 1 lit. c).
7. Vechimea în învăţământ este formată din vechimea efectivă în învăţământ şi vechimea recunoscută "

(prevederi cuprinse in oug 63/mai)
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
1. Legea nr.7/2007 a intrat in vigoare de la data de 20.01.2007. Aici parerile sunt impartite ..cunosc cazuri in Bucuresti in care i s-a recunoscut aceasta vechime dupa 20.01.2007, chiar daca persoana a intrat in CCC in 2006.

2. Intr-adevar, perioada de CCC nu constituie vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate.

:offtopic:
Postarea mai multor mesaje consecutive intr-o discutie este o incalcare a Regulamentului de postare, atata timp cat aveti la dispozitie cele 24 de ore cat puteti edita mesajul
freeelis a scris:

1. Legea nr.7/2007 a intrat in vigoare de la data de 20.01.2007. Aici parerile sunt impartite ..cunosc cazuri in Bucuresti in care i s-a recunoscut aceasta vechime dupa 20.01.2007, chiar daca persoana a intrat in CCC in 2006.

2. Intr-adevar, perioada de CCC nu constituie vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate.

:offtopic:
Postarea mai multor mesaje consecutive intr-o discutie este o incalcare a Regulamentului de postare, atata timp cat aveti la dispozitie cele 24 de ore cat puteti edita mesajul

Domnule moderator,de ce sa fie incalcare a regulamentului,cand este vorba despre 2 mesaje pe care le-am scris ca raspuns citand 1 utilizator si un moderator si nu aceeasi persoana?
Sau ati fost deranjat de faptul ca raspunsul corect nu a venit din partea dvs?

Alte discuții în legătură

Transele de vechime in invatamant marimalutan marimalutan Buna ziua. Sunt incadrata in invatamant din 1 sept 2003.Am fost angajata fara intrerupere in invatamant pana in sept 2007 cand am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant alina_34 alina_34 Buna ziua. Am si eu o nelamurire la care nu am gasit raspuns. Din 1 septembrie 2000 lucrez ca profesor in invatamant. Incepand cu data de 14 ianuarie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Salarizare- încadrare zsofia3 zsofia3 Bună ziua! Sunt titulara în înv. din 1999. În anul șc. 2010-2011 mi s-a aprobat 1 an de concediu fără plată pentru nevoi personale. Aveam 11 ani ... (vezi toată discuția)